МАНДИЋ: Пуни смо самопоуздања, спремни смо за такмичење на ЕП

ЗАГРЕБ: Ватерполиста Србије Душан Мандић изјавио је данас у Загребу да је његов тим пун самопоуздања и спреман за такмичење на Европском првенству.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Ватерполисти Србије су данас одрадили први тренинг, а први меч на ЕП одиграће сутра од 17 сати у Загребу против Израела.

"Пуни смо самопоуздања, спремни смо за такмичење. Осећа се узбуђење. Видећемо шта нам значи то што имамо лакшу групу, јер наша права утакмица ће бити осмина финала. Нема притиска око олимпијске визе. Неће бити лако у  Загребу то да се одради. Имамо касније и Доху где је светско првенство као другу прилику и оптимисти смо", рекао је Мандић, преноси званични сајт ВСС.

Поред Србије и Израела у групи Ц налазе се још Малта и Немачка.

"Нисмо дошли овде да будемо само у четвртфиналу. Жеља нам је да идемо до краја, али видећемо колики су нам домети. Због деветог места у Сплиту смо сада у слабијој групи и то морамо да искористимо за уигравање пред касније далеко важније утакмице", навео је ватерполиста Србије Страхиња Рашовић.

Стручни штаб Србије чине: Урош Стевановић (селектор), Стефан Ћирић, Дарко Билић, Жарко Петровић, Милош Остојић (тренери), Дајана Зоретић (кондициони тренер), Владимир Радовић и Алекса Николић (физиотерапеути), др Никола Репац (лекар) и Михајло Королија (тим менаџер).

Србију ће на ЕП представљати: Бранислав Митровић (Туркван), Радослав Филиповић (Орадеа), Душан Мандић (Ференцварош), Виктор Рашовић (Нојзи ла Сек), Никола Јакшић (Нови Београд), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Петар Јакшић (Партизан), Страхиња Рашовић (Вашаш), Марко Радуловић (Нови Београд), Никола Лукић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Немања Убовић (Вуљагмени), Немања Вицо (Приморац) и Ђорђе Лазић (Бреша).

Дебитанти у селекцији Србије на ЕП су Радослав Филиповић, Петар Јакшић, Никола Лукић, Вук Милојевић и Немања Убовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести