Пораз ватерполиста Војводине у Шапцу: Посустали пред крај

ШАБАЦ: Серијом од шест голова, која је почела крајем треће четвртине и трајала малтене до краја последње, ватерполисти Шапца преломили су утакмицу против Војводине, која им је до тада парирала и држала се у егалу.
v
Фото: Nikola Bursać dva puta zatresao mrežu domaćina/VK Vojvodina

Тако су Новосађани изгубили у 5. колу Суперлиге, што им је трећи пораз у сезони, уз по један тријумф и реми. Тренер црвено–белих Мирослав Бајин није могао да рачуна на све играче, јер здравствени билтен и даље није најповољнији.

Упркос томе, Новосађани су успели да дођу до егала, иако су после првих осам минута губили 5:1. Њихов заостатак од четири гола (6:2) брзо је поништен серијом од 4:0 и, преко Богдановића, Рогача, Радановића и Бурсаћа, Воша је режирала изједначење (6:6).

До преокрета, међутим, екипа са Слане баре није могла, а прикључак је испустила пред почетак последње четвртине и услед поменутог налета домаћина, који је стекао седам погодака разлике (15:8), било је решено питање победника.

Војводину следеће суботе опет чека гостовање, овог пута и те како тешко, јер иде у Крагујевац, на мегдан актуелном шампиону, екипи Радничког.

К. Б.

Шабац – Војводина 15:10 (5:1, 1:4, 5:3, 4:2)

ШАБАЦ: Градски базен, судије: Анђелић и Бељин. Искључења: Шабац 17, Војводина 14. Петерци: Војводина 1 (1).

ШАБАЦ: Филиповић, Жежељ, Марковић 3, Репановић 2, Копцев, Васовић 4, Митровић, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Мараш 1, Вукадиновић, Ћетковић 2.

ВОЈВОДИНА. Гавриловић, Митровић, Богдановић 1, Бурсаћ 2, Хрговић, Брешћански, Кончар, Радованлија 1, Рогач 4, Радановић  1, Николов 1, Биочанин, Средојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести