СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Пораз Новосађана

Ватерполисти Војводине доживели су још један пораз у Суперлиги Србије. Новосађани су у дербију зачеља у А групи поражени у свом базену од зрењанинског Пролетера са 13:12.
s
Фото: Урош Калинић, фото: Ф: Бакић

Гости су много боље отворили утакмицу и први део сусртеа решили у своју корист са 6:2. Императив победе као да је стегао руке домаћим играчима, па нису успевали да се снађу у нападу. Почетком другог дела Зрењанници су имали и великих 7:2 и то као да је отрезнило Новосађане. Серијом од 3:0 успели су да приђу на два разлике (7:5), али не и да дођу до преокрета. До краја другог дела Пролетер је успеовао да одржава два, три гола предности, па је на одмор отишао с вођством од 10:8. Упорни Новосађани коначно су у наставку успели да ухвате прикључак и головима Калинића и Баштрице дођу коначно и до изједначења (10:10) на минут пре краја овог периода игре. Калинић је секунд пре краја треће деонице донео и прво вођство Војводини, али када је требало да преломе и одлепе се Новосађани су изгубили снагу. Пролетер је успое да преокрене на 12:11, Војводина да стигне до новог поравнања, а онда је тачку на меч ставио на 2,20 минута пре краја Андрејевић. До краја утакмице није било промене резултата, па су Зрењанинци однели цео плен из Новог Сада.

Војводина - Пролетер 12:13 (2:6, 6:4, 3:0, 1:3)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Путниковић (Београд) и Анђелић (Зрењанин). Искључења: Војводина 8, Пролетер 12. Петерци: Пролетер 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић, Каралић, Јановић, Тинтор, Баштрица 1, М. Бошковић 1, Радованлија 2, Калинић 4, Брешћански 2, Л. Бошковић, Вујковић 2, Слијепчевић, Блажевић.

ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чубрило, Стојчић, Љубеновић, Берков, Илић 2, Митровић 4, Ћатовић, Ћорић 3, Томићевић, Матковић 1, Лалић, Ћировић, Андрејевић 3.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести