ТРЕЋА СРЕЋА: Ватерполисти НОВОГ БЕОГРАДА освојили трофеј Купа Србије

Ватерполисти Новог Београда успели су у трећем покушају коначно да дођу до првог трофеја Купа Србије. Новобеограђанима је ово било треће узастопно финале, пре две године их је изненадио Раднички, прошле године Црвена звезда, али овога пута црвено-бели нису успели да направе подвиг и одбране трофеј. Изабраници Живка Гоцића савладали су у финалној утакмици завршног турнира Купа Србије Црвензу звезду са 18:15.
s
Фото: С. Сандић/ВСС

Није овога пута дозволио Нови Београд изненађење, иако је и даље играо ослабљен без Јакшића и Ћука. У односу на полуфинале вратио се Скумпакис који је много помогао у одбрани новом освајачу Купа Србије. У одличној утакмици предвођен феноменалним Грком Влахопулосом, апсолутно доминантном игром, на високом нивоу у три четвртине Нови Београд је стигао до првог трофеја ове године. Чак 11 голова је пало у првој четвртини. Звезда већ тада није имала решење за одличног Влахопулоса који је четири пута, без промашаја, погодио мрежу Мишовића. Звездина одбрана је пала, напад су држали центри који су зарадили два петерца. Нови Београд је имао предност све време, а први период је решио са 7:4. Ако се Звезда и надала преокрету, та је нада брзо нестала после голова Лукића и Влахопулоса у другом делу. Напад Звезде су држали Семан и Вукићевић, али је одбрана била слаба. Средином четвртине Радуловић је погодио за 10:4, да би серију Новог Београда прекинуо Радовић. Гогов је са два поготка смањио на 12:7, али је затим пропустио петерац да реализује и у контри је Радуловић повисио на 13:7, а с овим резултатом отишло се на велики одмор.

У наставку утакмице Црвена звезда је значајно подигла ниво игре у одбрани, док је игра Новог Београда пала. Звезда је покушавала да ухвати прикључак и смањила заостатак на 14:10 после четири минута. Али, пробудио се Гранадос и са два гола и асистенцијом за Радуловића био заслужан за ново високо вођство Новог Београда од 17:10. Покушала је Црвена звезда у последњем делу све не би ли сустигла Нови Београд и успела да смањи на 17:14, па је Гоцић морао да тражи тајм-аут. Скумпакис је повисио на 18:14. Поново се Звезда приближала на 18:15 голом Васића из петерца и на 2,30 минута до краја имала играча више. Басара није погодио да би 70 секунди пре краја Суботић испустио лопту приликом извођења петерца и ту је био крај.

Тренер Новог Београда Живко Гоцић честитао је својим играчима на борби и победи, као и Црвеној звезди на доброј игри.

- Било је веома тешко и зато од срца хвала мојим играчима на великој борбености коју су приказали, нарочито у одбрани. То се види и по броју искључења која смо имали, бранили смо се фанатично, мада морам да додам да одбрана није била на врхунском нивоу, јер смо примили велики број голова. Али, смо и дали много голова, мада је сада то потпуно небитно. важно је да смо успели да освојимо први трофеј Купа Србије у историји клуба - рекао је Гоцић.

Нови Београд - Црвена звезда 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

ШАБАЦ: Градски базен, гледалаца: 400, судије: Раковић и Станојевић. Играч више: Нови Београд 9 (7), Црвена звезда 14 (5). Два играча више: Нови Београд 1 (1), Црвена звезда 1 (1). Петерци: Црвена звезда 5 (3).

НОВИ БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић , Скумпакис 1, Гранадос 2, Вучинић , Пијетловић 1, Драшовић 1, Ћетковић, Перковић 1, Филиповић 1, Лукић 2, Влахопулос 6, Де Микелис, Радуловић 3.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Гајић, Марковић 1, Суботић 3, Васић 1, Гогов 3, Басара , Вукићевић 1, Семан, Милојевић 1, Радовић 3, Ивановић, Данковић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести