У БЕЧЕЈУ ОДИГРАН ДРУГИ МЕМОРИЈАЛ „ЧИКА ПИШТА МЕСАРОШ“: Тријумф младих Гркиња

Легенде не умиру. Потврда ове истине добила се у Бечеју, где је женска ватерполо екипа прволигаша са Тисе од лане почела да организује меморијални турнир „Чика Пишта Месариош“ на ком су учествовале девојчице узраста 2009, 2010 и млађе.
1
Фото: Dnevnik.rs

– То је и разумљиво, јер је „Пишта бачи“ после играчке карјере као тренер највише волео да ради са девојчицама, а сада му се одужујемо на одговарајући начин. Ове године је учествовало осам екипа из четири земље (Грчке две екипе Паниониса, из Мађараке Дунајујварош и Сентеш, Шпаније Медтерани и Тераса и две селекције Србије). Иако је реч о младим играчицама, виђен је квалитетан, а на моменте и изузетно узбудљив ватерполо. Сада је већ извесно да ће Меморијал бити традиционалн и играће се у времену зимаског школског распуста између Нове годне и Божића, рекла нам је у име организатора селекторка репрезентације Србије и једна од својевремено „Чика Пиштиних“ ученица Данијела Тот Ћук.

Тријумфовала је грчка екипа Панионис 2010. годиште победом на Дунајујварошом у занимљивом финалу. Треће место заузела је Србија 2010, четврто Панионос 2009. Пето место освојила је Сентеш, шесто Медитерани, седмо Тераса и осмо Србија 2009.

За најбољу играчицу изабрана је чланица победничке екипе Андрокина Карагани, најсигурнијег голмана Лоли Балог, док је најефикаснија са 23 постигнута гола Маша Ћук.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести