ВАТЕРПОЛИСТА НЕМАЊА ВИЦО: У четвртфиналу треба да неутралишемо одличне центра Хрватске

Центар ватерполо селекције Србије Немања Вицо изјавио је да су главни адут Хрватске у предстојећем мечу четвртфинала Светског првенства у Дохи одлични центри и да ће српски тим морарти да их неутралише.
1
Фото: Marcel ter Bals/MTB-Photo/VSS

Вицо је рекао да се два тима одлично познају и да су често и играли и тренирали заједно.

"Знамо које су им врлине, а где су мало слабији. У Загребу, на Европском првенству су показали да су одлична екипа, да су зрели за медаљу. Изгубили смо у четвртфиналу у Будимпешти. Били су нешто бољи. Главни адути су им одлични центри Лончар, Врлић, Крапић. Њих морамо да неутралишемо. Имају одличну спољну линију, такодје су врсни пливачи", изјавио је Вицо.

Бек Србије Сава Ранђеловић наводи да су сви мечеви са Хрватима физички и психишки тешки.

"Било је незаборавних утакмица попут Казања, Рија, Београда, било је и дана када су они били бољи. Мирни смо, хладне главе, спремни да покажемо да смо у доброј форми. Одлично се познајемо, нема ту изненађења у игри", казао је Ранђеловић.

Оценио је да ће утакмицу пресудити детаљи, мирноћа и већа жеља.

"Дуел је дерби четвртфинала јер зна се каква узбуђења доноси. Верујем у екипу, учинићемо све што можемо да славимо", закључио је Ранђеловић.

 Ватерполисти Србије у уторак 13. фебруара од 17 часова играју са селекцијом Хрватске у мечу четвртфинала Светског првенства у Дохи.

Од осамостаљења Србије две екипе су се на Светским првенствима састале пет пута. Хрватска води 3:2 у победама. Били су бољи у полуфиналима Мелбурна 2007 10:7, Будимпеште 2017. 12:11 и четвртфиналу поново Будимпеште 2022. 14:12.

Србија може да се похвали са две победе, у полуфиналу Рима 2009. 12:11 и финала у Казању 2015. са 11:4.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести