ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ ОСВОЈИЛИ ШЕСТО МЕСТО НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Жеље су једно, а могућности друго

Ватерполисти Србије отишли су у престоницу Катара Доху на Светско првенство да изборе визу за Олимпијске игре, али и са потајном надом да могу до одличја.
s
Фото: Viktor Rašović, Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo/VSS

Први циљ су остварили освајањем првог места у групи и директним пласманом у четвртфинале. Али, на путу ка остварењу друге жеље зауставила их је Хрватска (15:13), која је касније стигла до трона савладавши у финалу Италију после извођења петераца са 15:13. Желели су "Делфини" да у Катару поправе утисак из Загреба, где су двадесетак дана раније освојили седмо место на Светском првенству савладавши Румунију са 18:7. Тамо смо у разигравању изгубили од Грчке (12:10) и сада нисмо успели да им се реванширамо. Додуше, све је добро изгледало после победе над Мађарима у разигравању од 5. до 8. места (11:10) и реванша за пораз у Загребу у четвртфиналу после петераца (15:14). Али, Грчка је остала непремостива препрека. Сада је Србија у мечу за пето место у Катару изгубила од Грчке са 15:11.

Када се погледа јесу се "делфини" у односу на Загреб попели за једну степеницу више, али то није довољно ни за амбиције Србије, али ни за прохтеве нације, јер они су нас до Олимпијских игара у Токију навикли на медаље, а од тада их једноставно нема. Додуше, шест играча се после тих Олимпијских игара опростило од националне капице, а нова генерација никако да се пронађе. Чинило се да ће се то догодити после прошлог Светског првенства у Фукуоки пре шест месеци када су освојили четврто место, али није јер су сада шести на планети.

Виктор Рашовић је после пораза од Грчке и освајања шестог места на светсу изјавио да Србија жали због четвртфиналне утакмице и окршаја са Хрватском.

- Чеситам екипи Грчке на победи и својој екипи на борби. И даље нам је жао због четвртфиналне утакмице са Хрватском. Шесто место није никакав успех, али чекамо лето, Париз и Олимпијске игре. Покушаћемо тамо да освојимо медаљу - рекао је Виктор Рашовић.

Његов брат Страхиња Рашовић се сложио:

- Завршили смо Светско првенство на шестом месту. То је далеко од онога како смо желели. Додуше, остварили смо најважнији циљ у Катару, а то је пласман на Олимпијске игре у Паризу. сада гледам напред, важно је оно што нас чека на лето, а то су Олимпијске игре.

Сада остаје да чекамо лето и да верујемо нашим "делфинима". Они желе да се врате на стазу успеха, желимо то и ми, а да ли ће то бити довољно у жестокој конкуренцији која нас очекује у Паризу остаје да видимо.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести