Кина преузима "хуманији приступ" у својим одговорима на епидемију

ПЕКИНГ: Кина се суочава са новом ситуацијом и новим задацима у превенцији и контроли епидемије коронавируса саопштила је вицепремијерка Сун Чунлан, што се може протумачити као најава да влада те земље мења политику нулте ковид толеранције након масовних грађанских протеста, преноси Гардијан.
korona  pix
Фото: Pixabay.com

"Земља се суочава са новом ситуацијом и новим задацима у превенцији и контроли епидемије, пошто патогеност вируса омикрона слаби, све више људи се вакцинише и акумулира искуство у обуздавању вируса", саопштила је Сун јуче националним здравственим званичницима, пренела је агенција Синхуа.

Сун је похвалила напоре Кине пре него што је изнела предлоге за „побољшање“ тренутних мера.

Наводи да Кина преузима "хуманији приступ" у својим одговорима на епидемију.

Ни Сун, а ни други здравствени званичници који су се обратили, нису спомињали политику нулте ковид толеранције, већ вакцинацију и друге мере.

Изјаве вицепремијерке долазе у тренутку када је неколико кинеских градова, укључујући Шангај, почело да укида блокаде уведене због коронавируса упркос и великом броју новорегистрованих случајева.

Кина је последњих дана забележила највећи број регистрованих случајева обољевања од коронавируса на дневном нивоу од почетка пандемије – само у среду забележено је више од 36.000 случајева, а званично је нешто више од 5.200 умрло од почетка пандемије, преноси Би-Би-Си.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести