Власти Шангаја ублажиле мере против ковида-19

ШАНГАЈ: Чак 12,38 милиона становника Шангаја, скоро половина становништва кинеског финансијског центра, сада је у подручјима нижег ризика од заражавања ковидом-19, што значи да могу да напусте своје домове, саопштила је градска влада.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Број људи у затвореним и контролисаним зонама је очигледно опао, рекао је Жао Дандан, заменик директора Здравствене комисије Шангаја, на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Градске власти класификују сваку стамбену јединицу према три нивоа ризика.

Стамбене јединице најнижег нивоа ризика су оне код којих није забележен позитиван случај ковида-19 током 14 дана и класификоване су као „зоне превенције“, а из њих становници могу да изађу да би обављали одређене активности.

У „зони средњег ризика“ живи 5,93 милиона становника и они могу да изађу из својих домова, али им није дозвољено да напусте своја имања.

Број људи који живе у високоризичним „запечаћеним и контролисаним зонама“, подложним најстрожим мерама карантина је 5,27 милиона, што је за 6,6 милиона мање од броја објављеног 20. априла, преноси Ројтерс.

Власти су саопштиле да су 28. априла од ковида-19 умрле 52 особе, што је за пет више у односу на претходни дан.

Њихова просечна старост је 84 године.

Град је данас пријавио 9.545 нових асимптоматских случајева, што је благи пораст у односу на 9.330 претходног дана, док је број симптоматских случајева такође порастао на 5.487 са јучерашњих 1.292.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести