Две награде за "Ујка Вању" на Фестивалу позоришта Војводине

БЕОГРАД: Представа "Ујка Вања" у режији Андреја Носова која је настала у продукцији Хартефакт фонда и Народног позоришта Стерија из Вршца, награђена је двема наградама на 70. Фестивалу професионалних позоришта Војводине, саопштили су из Хартефакта
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)
Ауторском тиму представе додељена је специјална награда за ново читање Чехова, а композитор Драшко Аџић, добио је награду за најбољу музику у представи.
 
Жири у саставу Вида Огњеновић (драматуршкиња), Миодраг Табачки (сценограф) и професор Предраг Момчиловић одлучили су да представи "Ујка Вања доделе чак два значајна признања издвојиви аутентичност њеног концепта и музике.
 
"Када радим и стварам музику за представу улазим у један нови свет који је произашао најпре из ауторског концепта редитеља и ако је он прецизан и јасан, сваки сегмент представе постаје део свих нас. О наградама никада не размишљам, али неке су посебне, поготово када је цео ауторски тим награђен за ново и аутентично читање неког комада, што је посебно важно када пред собом имате нове поставке класичних дела, какав је и наш "Ујка Вања", изјавио је композитор Драшко Аџић поводом награда на фестивалу.
 
На радост публике, представа се након једногодишње паузе, вратила на велику сцену Народног позоришта "Стерија", из Вршца, где је публика имала прилику да је погледа два пута, у оквиру редовног репертоара као и у оквиру такмичарског програма Фестивала.
 
Одлична глумачка подела у саставу Немања Оливерић (Ујка Вања), Бранко Цвејић (Серебрајаков), Катарина Марковић (Јелена Андрејевна), Мина Обрадовић (Соња), Стефан Бундало (Астров), Моника Болдовина Бугле (Марина), Дојна Андрејевић Петровић (Марија Васиљевна) и Јован Јелисавчић (Тељегин), допрининела је да се читање Чеховљевог текста пред фестивалском публиком изведе у једном новом и другачијем светлу сто је шири препознао кроз додељена признања.
 
Поред композитора Драшка Аџића, део ауторског тима били су и Мина Ћирић, задужена за драматизацију комада, као и сценографкиња/костимографкиња Селена Орб.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести