Бјелогрлић о серији "Тајкун": На трону је човек увек сам

БЕОГРАД: Драма и турбулентан живот моћног човека на врхунцу његове каријере, у тренутку када и држава и непријатељи са оне стране закона прете да униште његово пословно царство, тема је нове серије “Тајкун” у режији Мирослава Терзића која на Суперстар канал стиже у марту следеће године.
Dragan Bjelogrlić Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Драган Бјелогрлић Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

Десет наставака као сценариста потписује Ђорђе Милосављевић, који за своју причу каже да је провокативна, опасна тема “скривена на отвореном”.

"Сви смо могли да је видимо, али је била потребна једна доза ауторске храбрости и безобразлука да би кренули њоме да се бавимо. Ова прича тиче се свих нас, јер сви у њој учествујемо на неки начин - као жртве или као саучесници", објаснио је Милосављевић на вечерашњој промоцији серије.

У улози тајкуна нашао се Драган Бјелогрлић који за Танјуг признаје да му је пријало да се коначно бави "само" глумом у односу на досадашње пројекте, попут "Сенки над Балканом" где је био и редитељ.

"Јако је угодно бити само глумац. Пријало ми је да могу да се посветим овој комплексној улози, а да не бринем о осталим стварима", каже Бјелогрлић.

Градећи лик, како истиче, није се угледао ни на једног српског тајкуна, већ је реч о фикцији и пре свега "драми једног човека који је стицајем околности богат и моћан."

"Владан Симоновић је врло комплексан лик који се на почетку приче налази на врху своје пословне каријере, али баш тог тренутка крећу његови највећи проблеми, и то пратимо до самог краја. На трону је човек сам, а он на најсуровији начин спознаје ту чињеницу. У тренутку када се нашао у проблемима, он је ужасно усамљен човек, јер од толиких људи око њега мало је пријатеља који су спремни да му помогну", објашањава глумац.

Редитељу Мирославу Терзићу ово је први пут да ради на серији, а како каже, у тренутку када сви снимају, њему је најважније да ради оно што воли.

"Живимо у времену када скоро сваки садржај нађе свог купца, само ја с времена на време дам себи задатак да изађем из оквира просечних и за тим трагам непрестано", каже Терзић.

Најважније му је било, како истиче, да прикаже једног веома усамљеног човека, са свим теретом који је прилично страшан.

"Увек се трудим да у сваком свом лику нађем дозу хуманости. Тако и тајкун пред крај свог пословног века жели да уђе у неке мирне воде, али то није могуће", каже редитељ.

Сматра да ће се многи можда лако препознати у причи јер су инспирацију проналазили у окружењу, али да се ни један лик није базирао на конкретној личности.

"Ако погледате било ког тајкуна било у свету, или код нас, увек је око њих гомила афера, игре, али тај живот су они одабрали, а ми смо одабрали да о њима правимо серију", каже Терзић.

Бранислав Трифуновић игра полицајца, о својој улози не може много да открије, али сматра да су успели да направе серију која је другачија и која надмашује многе до сада.

"Сам наслов говори много, с тим се сусрећемо сваки дан, врло је препознатљива и врло могућа прича", каже Трифуновић.

У име Телеком Србије Владимир Лучић најавио је да ће се серија “Тајкун” емитовати на каналу Суперстар средином марта, истичући задовољство досадашњим учинком Телекома и "сарадњом са оваквим серијама које додатно поспешују квалитет."

"Тајкун" је први пројекат продукцијске куће "Фајерфлај“.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести