Дигитално рестаурисан филм "Пас који је волео возове" 28. јануара у Кинотеци

БЕОГРАД: Филм "Пас који је волео возове" у режији Горана Паскаљевића, а по сценарију Гордана Михића, након што је дигитално рестаурисан у оквиру пројекта А1 Кинотека, биће премијерно и бесплатно приказан 28. јануара у Југословенској кинотеци 28. јануара
f
Фото: Youtube Printscreen

Сви заинтересовани, који нису у могућности да присуствују биоскопској пројекцији, моћи ће да погледају филм на Facebook страницама компаније А1 Србија и Југословенске кинотеке од 20:30 часова.

Један од најзначајнијих домаћих редитеља, Горан Паскаљевић, кроз овај филм гради универзалну причу о потрази за слободом, без временске одреднице, кроз лик девојке Мике која на свом путу упознаје бившег филмског каскадера и младића који верује у пријатељство и љубав.

Ова три лика, кроз сусрете и растанке, причају причу о људском трагању за слободом и "идеалним" светом које са собом носи и многа разочарења.

Екипу филма чине најпознатија имена домаће кинематографије.

Осим Светлане Цеце Бојковић у улози Мике остале улоге у филму тумаче: Велимир Бата Живојиновић, Ирфан Менсур, Павле Вуисић, Данило Бата Стојковић, Душан Јанићијевић, Драго Чумић, Љиљана Јовановић, Јанез Врховец, Љубомир Чипранић, Катица Шели, Мелита Бихали, Зоран Миљковић и други. Музику је компоновао Зоран Христић један од најзначајнијих српских аутора савремене музике.

"Пас који је волео возове" је 27. филм који је дигитално рестаурисан у одељењу за дигитализацију и дигиталну рестаурацију Архива Југословенске кинотеке, а у оквиру пројекта А1 Кинотека.

Пројекат од 2017. године заједнички реализују Југословенска кинотека и компанија А1 Србија и има за циљ да омогући телевизијско и биоскопско приказивање познатих филмских наслова, као и да их сачува за будуће генерације.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести