Фестић- филмови за најмлађе на Фесту

БЕОГРАД: На 46. Фесту, од 23. фебруара до 4. марта, биће одржан програм „Фестић“ у оквиру кога ће најмлађи филмофили моћи да погледају пет остварења.  “Невероватна прича џиновске крушке“ је анимирани филм из Данске и намењен је најмлађим гледаоцима. 
festic
Фото: Youtube Printscreen

Слон Себастијан и мачка Мичо у океану проналазе поруку у боци од градоначелника који им каже да је заробљен на једном острву и даје им инструкције да посаде семе које им шаље. 

Из семена израста џиновска крушка коју јунаци претварају у брод и крећу на узбудљиву поморску авантуру у потрази за мистериозним острвом које крије несталог градоначелника.   

“Ослони се на Пита“ је модерни вестерн о пријатељству петнаестогодишњег Чарлија и једног остарелог тркачког коња. 

Тражећи посао током лета, Чарли се запошљава на хиподрому и открива дубоку љубав према животињама, а посебно се везује за коња по имену Ослони се на Пита, који је при крају своје каријере. 

Када сазна да Питов власник планира да га се отараси, Чарли заједно са својим драгим коњем креће на дуг пут кроз планине и равнице америчког запада, са циљем да се домогне куће своје тетке која ће им обојици пружити уточиште.  

Филм „Надарена“ поставља питање како омогућити обичан живот једној крајње необичној девојчици. 

Малена Мери живи са својим ујаком Френком (Крис Еванс) у једном градићу на Флориди, али чини се да је њеном безбрижном детињству дошао крај када крене у први разред где се открије да има невероватан дар за математику. 

Френк се тога и плашио, будући да је и Мерина покојна мајка била математички геније, као и њена бака која сада жели да преузме контролу над унукиним васпитањем и упише је у приватну школу. 

Филм „Збогом, Кристофере Робине“ бави се писцем А. А. Милном и његови односом са сином Кристофером Робином, који је заједно са својим плишаним играчкама послужио као узор за свет Вини Пуа. 

У главним улогама нашли су се Домнал Глисон и Марго Роби који тумаче чувеног писца и његову жену. 

“Лето 1993.“ приказује одрастање једне шестогодишње девојчице која је приморана да напусти Барселону након смрти мајке и одлази на село да живи са ујаковом породицом.

Иако јој је у почетку тешко да се прилагоди новој стварности, током једног дугог, топлог лета она ће научити да се носи са тугом због губитка мајке и пажњом и љубављу које јој њена нова породица пружа.     

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести