Јаконић: Трећа сезона серије "Дуг мору" је садржајно разиграна

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је директор фотографије Александар Јаконић који је говорио о раду на трећој сезони серије "Дуг мору".
Танјуг/Јадранка Илић/Александар јаконић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Александар јаконић

Јаконић је рекао да је за њега трећа сезона била још већи изазов у односу на другу, пошто је садржајно разиграна и испреплетена дешавањима, флешбековима и визијама.

У новој сезони гледаоци имају прилику да прате епоху, ситуације смештене у време Другог светског рата, што је Јаконићу као директору фотографије било нешто што је сањао, као љубитељ ратних филма попут "Спашавања редова Рајана".

Јаконић је додао да је снимање "Дуга мору" била професионално дивна прилика пошто се снимало на полуострву Луштица, што је "за сваког сниматеља фантастична прилика да се изрази и можда један од најлепших предела у Црној Гори".

Према његовим речима, јако је тешко и захтевно наћи кадар и снимати а да не буде једноставан приступ већ нешто интересантније.

Јаконић је истакао и да му је било задовољство радити са два редитеља Милицом Ли Филиповски и Леоном Лучевом, а то "лепо искуство изродило се у лепо пријатељство што је императив за добар резултата, јер је симбиоза аутора обавезна".

"Трећа сезона садржи јако захтевне и интересантне сцене неверемена. За филмску производњу једна од најтежих ствари је заштити камеру. Причамо о неверемену и олуји у којој људи де факто гину. То заиста треба да изгледа тако - претећи", навео је Јаконић.

 Према његовим речима, због бојазни да изгледа наивно, урадили су све у њиховој моћи да олуја изгледа што уверљивије, користећи цистерне у спрези са вештачким ветром.

"Профункционисало је невероватно. Боље није могло", закључио је Јаконић.

Серија "Дуг мору" је рађена у продукцији Monte Royal Pictures и Телекома Србије креће са емитовањем 13. марта на Суперстар ТВ. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести