Јапански филм "Истина" отвара Филмски фестивал у Венецији

БЕОГРАД: Остварење "Истина" јапанског редитеља Хироказуа Кореде отвориће 28. августа 76. Филмски фестивал у Венецији, саопштили су данас из дистрибутерске куће MCF MegaCom film кој је откупила јапански филм за српско тржиште. 
e
Фото: pixabay.com

Међу осталим филмовима који ће се такмичити за престижну награду Златни лав, а касније се појавити и у домаћој дистрибуцији су филмови: "Оптужујем" (Ј''ačuse) редитеља Романа Поланског, "Ад Астра" (Ad Astra) редитеља Џејмса Греја, "Глориа Мунди" редитеља Робера Гедигјана, "Почасни гост" (Guest of Honour) редитеља Атома Игојана и "Wasp Network" редитеља Оливијеа Асајасија.

На главном програму фестивала, а већ 19. септембра код нас у биоскопима, наћи ће се филм "Ад Астра" са Бред Питом у главној улози. 

Инспирисан романом Џозефа Конрада "Срце таме" редитељ Џејмс Греј (James Gray) се окреће космосу, као простору за који каже да је веома непријатељски расположен према нама.

Прича прати астронаута Роја Мекбрајда који путује до саме ивице Соларног система у потрази за својим оцем који је нестао, како би открио мистерију која прети да угрози опстанак наше планете. 

Током путовања Рој открива тајну која доводи у питање природу људског постојања, као и наше место у космосу.

Најновији филм реномираног редитељ Романа Поланског "Оптужујем" бави се чувеном историјском афером. 

Млади француски официр јеврејског порекла Алфред Драјфуз ражалован је 1895. године због сумње да је немачки шпијун и осуђен на доживотно заточеништво на Ђавољем острву. 

Међу сведоцима његовог понижења нашао се и мајор Жорж Пикар, промовисан у начелника контраобавештајне службе која је пратила Драјфуза.

Након приказивања на фестивалу у Венецији сви наведени филмови ће се наћи у оквиру предстојећих домаћих фестивала, као и у редовној биоскопској дистрибуцији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести