Једанаести ФСФФ: Почасни гост Виктор Боуланкин

БЕОГРАД: Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ), 11. по реду, биће одржан од 30. септембра до 3. октобра у Дому омладине Београда. 
film, freeimages
Фото: Freeimages

У оквиру такмичарског програма биће приказано тридесетак филмова из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, САД, Русије, Италије, Шпаније, Француске и Данске, а на отварању публика ће гледати остварење “Инкарнација” Филипа Ковачевића.

Више од 500 аутора пријавило је своје филмове са жељом да освоји фестивалску награду “Коскар”, која се додељује у три селекције. 

У домаћој такмичарској селекцији, награда “Коскар” додељује се за најбољи филм, најбољу причу, најбоље визуелне ефекте, специјално достигнуће и најбољи филм по оцени публике. 

У регионалној такмичарској селекцији, награда “Коскар” додељује се за најбољи филм снимљен на подручју бивше Југославије, док се за “Коскара” у међународној такмичарској селекцији такмиче селектовани филмови из целог света. 

О добитницима “Коскара” одлучиваће међународни трочлани жири.

У оквиру пратећег програма фестивала биће организован низ трибина, изложби и перформанса, а као најава фестивала, 30. септембра биће одржана четврта београдска зомби шетња (zombie walk), која ће, као и претходне три године, бити хуманитарног карактера. 

Почасни гости 11. ФСФФ су руски редитељ Виктор Боуланкин, оснивач Руског међународног фестивала хорор филма и награде “Кап”, који ће представити чак два програма руских филмова фантастике, као и турски редитељ Ђан Евренол, београдској публици познат по филму “Баскин” приказаном на Фесту пре неколико година.

Његово најновије остварење “Домаћица” београдска публика погледаће последње вечери фестивала, дан пре истанбулске премијере. 
ФСФФ организује удружење “Млади кадрови” из Београда, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а уз подршку Дома омладине Београда и Филмског центра Србије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести