МАТЕО ГАРОНЕ СТИГАО НА КУСТЕНДОРФ Ако добијем Оскара, славимо на Мећавнику (ФОТО, ВИДЕО)

МОКРА ГОРА: Веома сам срећан што сам овде, зато што је ово јединствен фестивал и осећам се као код куће, рекао је италијански редитељ Матео Гароне, коме ће на Кустендорфу бити додељено "Дрво живота" и бити приказан његов филм "Ја, капетан" који је данас номинован за награду Оскар.
m
Фото: Youtube Printscreen

Цењени редитељ је стигао данас на Мећавник где се фестивал одржава.

Он је рекао да је један истинских сусрета са кинематографијом био гледање филмова Емира Кустурице

Кустурица је био један од мојих сусрета са филмом. Када сам имао 22 године био сам у Венецији као сликар, волео сам филмове, али нисам знао да ћу бити редитељ. Његова подршка ми је много помогла. То сећање је било веома важно у мојој каријери и када ме је звао нисам могао да казем не. Срећан сам што сам овде, ово је моја трећа посета "Кустендорфу", а ако добијем тог "Оскара" можда прославимо баш овде, на Мећавнику, казао је Гароне.

Редитељ Едиардо де Ангелис је рекао да осећа велике емоције кад год долази на Кустендорф и да се осећа као да је са фамилијом.

Фото: Tanjug (Đorđe Kojadinović)

Последњи пут сам био пре дванаест године, али никада нисам заборавио ово место, у мом је срцу, а Емир је мој "маестро" и веома сам срећан што сам ту са Веронезеом са којим сам радио филм "Комаданте" и ово је сентиментално окупљање, а и романтично, казао је Ангелис.

Италијански писац и публициста Сандро Веронези, који је члан жирија ове године на Кустендорфу, навео је да је за њега на Мећавнику права атмосфера.

Драго ми је сто сам овде са Матеом и Едуардом, много се поносим што сам са овом делигацијом италијанских редитеља. Немам неких критеријума, доста ми је лакше са краћим филмовима да осетим емпатију, јер немате времена да мислите о томе већ само дође, препустићу се студентима, казао је Веронези.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести