Објављен трејлер за филм о Марини Абрамовић

БЕОГРАД: Изашао је трејлер за филм „Повратак кући - Марина Абрамовић и њена деца“ Бориса Миљковића, чија ће премијера бити онлајн 5. децембра на платформи "Moj Off", најављено је из дистрибутерске куће MegaCom филм.
marina abramovic
Фото: Ilustracija

"Имала сам 55 година када сам дошла у Њујорк где сам имала три рада која су потпуно променила мој уметнички статус“, тако гласи један део интимног и искреног разговора Марине Абрамовић с редитељем Борисом Миљковићем забележеног у најновијем филму.

Филмски фестивали Сарајево, Сао Пауло, Валенсија, Варшава већ су приказали овај филм, тачније документарно остварење инспирисано турнејом - изложбом “Чистач”, с којом се, након пуних 40 година, Абрамовић вратила у свој родни Београд.

Током ванредног стања, карантина и полицијског часа, у налету пандемије, филмски кућни биоскоп "Moj Off" је постао „виртуелна“ дворана и домаћин многих фестивала, који нису могли да приказују своја остварења уживо.

У филму је приказана интимна прича о целовитом животу једне од најпознатијих личности савремене уметности - Марини Абрамовић, где документарни филм описује дилеме које су окупирале истакнуту уметницу током младости проведене у родном Београду, љубавним изборима, и коначно посебној врсти уметничке усамљености која се готово увек везује за појам - изванредности.

“Ми не покушавамо да откријемо, тумачимо или осветлимо, управо смо ми ти које она тумачи, открива или просветљује, и ово би требало да буде скица о њој и нама, о Марини и њеној деци," изјавио је редитељ филма Миљковић.

Филм је реализовала фирма Акција продукција Јоване Караулић у сарадњи са компанијом “LLC Abramovic”.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести