Одложен Сомборски филмски фестивал

БЕОГРАД: Поред стабилне епидемиолошке ситуације у Сомбору, трећи по реду Сомборски филмски фестивал, планиран да се одржи од 10. до 13. јула, биће одложен, најавили су организатори.
bioskop
Фото: pixabay.com

На предлог Управног одбора организатора фестивала, Културног центра "Лаза Костић", одржавање фестивала одлаже се за почетак августа, уколико се за то стекну услови, и уз обавезно обраћање за препоруке Заводу за јавно здравље.

Имајући у виду да је ситуација са вирусом Цовид 19 у земљи довела у питање долазак бројних најављених гостију из света филма из Србије, као и препоруке Кризног штаба за сузбијање пандемије, организатори сматрају да је одговорно и сврсисходно одложити програме за август, а онда их одржати у пуном, планираном обиму.

Да подсетимо, Сомборски филмски фестивал одржаће се ове године трећи пут, у организацији Културног центра "Лаза Костић".

На репертоару ће се наћи 11 филмова у четири селекције: Главни такмичарски програм, Култни класици, Панорама шведског филма, и Носталгија, а гост селектор програма је Иван Карл.

Поред филмских остварења, посетиоци фестивала ће моћи да уживају и у пратећем програму, у оквиру којег ће се одржавати промоције књига, филмова и концерт Јелене Томашевић.

Овогодишњи концепт подразумева истицање савременог домаћег стваралаштва, односно култних кинематографских остварења нашег поднебља, као и одабрана дела европског филма.

Улаз на све програме трећег издања Сомборског филмског фестивала биће бесплатан, а филмови и пратећи програми ће се одржавати на отвореном, у Атријуму Градске куће, Кабареу Народног позоришта Сомбор, Дворишту жупаније, и на Тргу Светог Ђорђа.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести