Отворен 76. Венецијански филмски фестивал

ВЕНЕЦИЈА: Француске глумачке звезде Катрин Денев и Жилијет Бинош, које играју мајку и кћерку у филму јапанског редитеља Хироказуа Коре-еде, отвориле су у среду увече 76. Венецијански филмски фестивал.
v
Фото: Tanjug (Arthur Mola/Invision/AP)

Катрин Денев, у црно-нарандзастој комбинацији, и Жилијет Бинош у бледо ружицастој хаљини, прошетале су црвеним тепихом у друштву јапанског редитеља како би представили филм "Истина", породичну драму која се такмичи за Златног лава и која обележава повратак Коре-еде на Мостру, годину дана пошто је у Кану добио Златну палму за "Породичне везе".

У свом првом филму снимљеном у Француској, Коре-еда је Катрин Денев поверио улогу велике глумице која је у сложеним односима с кћери коју глуми Бинош, преноси Јутарњи лист. 

На црвеном тепиху осим глумачких дива Денев и Бинош, пажњу су привлачиле славне манекенке - Софија Ричи, ћерка музичара Лајонела Ричија, те Викторијини Анђели Марта Хант, Елса Хоск и Кендис Свонпол. 

У трку за "Златног лава" ове године је на фестивалу ушао 21 филм. 

На фестивалу учествује и српски редитељ Емир Кустурица, који је председник жирија за најбољи дебитантски филм.

Кустурица је управо у Венецији добио своју прву велику награду, "Златног лава" за дебитански филм, за "Сјећаш ли се Доли Бел".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести