Познати подржали онлајн филмски фестивал Moj Off

БЕОГРАД: Пуних пет дана јединствени у промоцији акције #ostanikodkuce (у временима борбе против пандемије), прилагођени бесплатни Први Онлине филмски фестивал Moj Off целодневно приказује најновија оставрења светских филмских студија, од којих су неки премијерно приказани и на нашим просторима, најавили су организатори.
m
Фото: Promo

Одабир аутентичних фестивалских наслова, у оквиру виртуелног “биоскопа" mohjoff.net, биће могућ до 10. априла када се фестивал завршава, а само неки од преосталих наслова који се могу погледати су немачки филм "Златна рукавица" редитеља Фатиха Акима који је приказан на 48. Фесту, белгијски филм "Млади Ахмед" редитељског двојца браће Дарден, као и филм "Идеални кандидат", прве жене редитељке са простора Саудијксе Арабије Хаифе ал-Мансур.

Велики број домаћих културних посленика, успешних у различитим областима културе и уметности, у тренуцима кућне изоалације прати први онлајн филмски фестивал.

Фронтмен познатог роцк састава Ван Гог, Звонимир Ђукић Ђуле упућује комплименте организацији фестивала.

Браво за организатора! Посебан гест, да у данима карантина свима бесплатно буде доступан приступ једном овако иновативном, уметничком, али и едукативном онлине садржају, као што је најновији фестивал филмова Moj Off.

Јединствен по својој идеји и садржини, суптилно нам сугерише да се у овим данима које проводимо у изолацији, уз само један "клик" лако можемо отиснути у филмске приче које нам долазе са свих страна света и уживати у свом кућном виртуелном биоскопу, казао је Ђуле организаторима.

Прослављени позоришни и филмски глумац Светозар Цветковић истиче да је Moj Off један од ретких бенефита које можемо извући из једне радикалне и у доброј мери за човечанство непредвидиве ситуације, у којој се сви налазимо.

Овај фестивал је плод добре воље и сјајне идеје оних који су спремни да својом домишљатошћу учине живот смисленијим, не ради разбибриге и пуке забаве, већ ради сериозности чињенице да живот и то уметнички, у овој случају филмска уметност - има смисла. Лековитог И кад једнога дана, прође све, ма кад тај дан био, Moj Off мора остати као сведочанство смисла уметности и као путоказ бегу од тривијалности, казао је Цветковић.

Редитељ Младен Ђорђевић, чији је документарни филма "Сумрак у бечком хаустору" приказан и награђен на недавно завршеном 48. Фесту истиче да редовно прати овај фестивал, посебно програм Виђено невиђено.

На Фесту сам пропустио да погледам Невидљив живот, победника главног такмичарског програма. То је одличан филм, који је снажно обележио прошлу и ову годину. Као фан Поланског, нисам могао да пропустим ни "Оптужујем". Полански, који је прешао седамдесету, је и даље у веома доброј кондицији, казао је Ђорђевић.

У програму је и један од најбољих филмова прошле деценије "Паразит".

Једва чекам да погледам "Климакс" Гаспара Ноеа, чије провокативне филмове редовно пратим", казао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести