Српска премијера филма Груди Марије Перовић у Ваљеву

ВАЉЕВО: Филм "Груди" црногорске редитељке Марије Перовић имаће српску премијеру 14. децембра на фестивалу Ваљевски филмски сусрети у Биоскопу 85, најавили су продуценти.
g
Фото: Youtube Printscreen

Филм прати једну генерацију пријатеља, некадашњих ученика исте гимназије, који се окупљају у Никшићу због прославе годишњице матуре.

Главне улоге тумаче: Дубравка Дракић, Нада Шаргин, Марија Шкаричић, Војин Ћетковић, Мира Бањац, Пеђа Бјелац, Јелена Ђукић, Данило Лончаревић, Бранимир Поповић, Александар Ђурица и други.

Марија Перовић, коју критика и медији називају првом црногорском редитељком изразила је задовољство што ће након Херцег Новог, Улциња и Сеула, филм "Груди" имати премијеру баш у Ваљеву.

Негде верујем да су сви мали градови слични по емоцији коју носе, а ово је филм о љубави, пријатељству и вери у људе коју смо сви негде изгубили. А кад говоримо о повратку правих вредности, ово је прича и о биоскопима у малим градовима. Овом приликом шаљем велике поздраве из Никшића који још нема биоскоп, казала је Петровић.

Како пише у најави премијере "ликови у филму су припадници средње класе, интелектуалци, неостварени и шармантни антијунаци, родитељи и они који покушавају да се остваре као родитељи".

Једна од кључних тема је борба против канцера дојке.

Филм је снимљен по сценарију Владиславе Војиновић и Марије Перовић, а након успешне премијере на фестивалу у Херцег Новом и награда на фестивалима у Улцињу и Сеулу, филм ће ускоро почети да се приказује и у биоскопима широм Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести