Томовићев филм „Вампир“ на шпанском фестивалу страве

ЛОНДОН: Дебитантски филм редитеља и сценаристе Бранка Томовића "Вампир" биће премијерно приказан на предстојећем Међународном филмском фестивалу Ситигес, посвећеном остварењима страве и фантастике, саопштили су данас продуценти.
s
Фото: Youtube Printscreen

Како је најављено, вампирски хорор филм на енглеском језику, у коме Томовић игра и главну улогу, уз Горицу Регодић, Јоакима Тасића и Еву Рас, биће приказан у такмичарској селекцији "Нове визије" шпанског Ситигеса, који ће бити одржан од 7. до 17. октобра.

У "Вампиру" Томовић игра сведока злочина у Лондону, који се сакрива тако што прихвата понуду да чува гробље у малом удаљеном селу у Србији, где ускоро доживљава море и повремено га посећује тајанствена старица, коју игра Рас.

Томовић је изјавио да је његов филм "надахнут старим митовима, празноверицама и народним причама, који окружују први прави случај вампира у Србији у раном 18. веку", у коме леже "корени вампира, за које многи људи не знају".

"Наш филм је смештен у савремност и хтео сам да покажем тајанственију страну Србије. Филм је алегорија о детету одраслом у иностранству које се враћа у земљу предака, где се суочава са локалним обичајима, традицијом и начином живота, које је тешко прихватити испрва", изјавио је Томовић.

Филм је сниман на локацијама у Србији током прошле године, у продукцији кућа Ред Маркед филмс из Велике Британије, Динарик алпс продакшн Милоша З. Вучковића из Србије и Викерман филмс из Немачке.

Рођен у Немачкој, Томовић је студирао глуму на Ли Стразберг институту у Њујорку, а појављивао се у холивудским филмовима "Бес", "Борнов ултиматум" и другима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести