Кантаутори Немања Нешић и Милош Зубац најављују заједнички албум

Новосадски кантаутори Немања Нешић и Милош Зубац најављују заједнички албум  под називом“Јучерашњи свет”, на којем ће се наћи 22 песме, компоноване на стихове наших песничких класика, као и  неких савремених аутора.
1

Ово песничко-музичко дело, у форми двоструког албума, најављено је већ песмом “Људи људи”, насталој на стихове Драшка Сикимића. Албум ће бити објављен почетком септембра, а издавач је Асоцијација гитариста Војводине.

На “Јучерашњем свету”ће се наћи стихови Тина Ујевића, Радета Драинца, Владислава Петковића Диса, Ђуре Јакшића, Јована Дучића, Леса Ивановића, Вита Николића, Мирослава Антића, Пера Зубца, Душка Трифуновића. Биће ту и стихова савремених песника попут Томислава Домовића, Милоша Галетина и Драшка Сикимића.

Нешић и Зубац су током година у више наврата наступали заједно. “Јучерашњи свет” није само назив њиховог заједничког првенца, како пише у најави, “него и наслов целе предвиђене музичке едиције у којој ће се наћи велики песници некадашњег југословенског културног простора, у музичком читању двојице новосадских уметника који су и у овом времену ненаклоњеном музици, доследно наставили да раде оно што су и раније чинили, а то је да стварају и реафирмишу аутентичне песничке вредности у нашим животима”.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести