Књига Јована Курбалије књига месеца Библиотеке УН

ЖЕНЕВА: Књига "Увод у управљање Интернетом" др Јована Курбалије, нашег стручњака за ову област, изабрана је за књигу месеца за децембар у селекцији Библиотеке Уједињених нација у Женеви.
1
Фото: Tanjug

Књига је препозната широм света као водећа публикација о управљању интернетом, која се бави политичким аспектима питања инфраструктуре, безбедности, економије, правне уређености, дигиталних права, друштвених и културних перспектива и развоја. 

Она пружа свеобухватан преглед главних питања и актера из ове области кроз практични оквир за анализу и дискусију. 

Штампано је већ седмо издање књиге "Увод у управљање интернетом", преведена је на 10 језика и користи се као уџбеник за академске програме широм света. 

Јован Курбалија, директор Дипло фондације и шеф Женевске интернет платформе, пионир је у области сајбер дипломатије. 

Некадашњи дипломата др Курбалија својим вишегодишњим истраживањем и објављивањем чланака из области сајбер дипломатије, поставио је оквир за даља истраживања и дискусију о регулативи и утицају Интернета на дипломатију и међународне односе.

Најновије издање књиге "Увод у управљање интернетом" биће дистрибуирано током предстојећег Форума за управљање интернетом, годишњег међународног скупа практичара дигиталне политике, који ће се ове године одржати од 18. до 21. децембра у Женеви.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести