Милутину Ж. Павлову награда за животно дело „Сима Цуцић“

Награда „Сима Цуцић” за животно дело додељена је Милутину Ж. Павлову, а за најбољу књигу из области науке о књижевности за децу Миливоју Млађеновићу, саопштио је Банатски културни центар. 
milutin z pavlovic1, youtube printscrean
Фото: Youtube Printscreen

Жири у саставу: проф. др Тихомир Петровић (председник), проф. др Предраг Јашовић и Радован Влаховић, одлучио је да додели награду „Сима Цуцић” за животно дело Павлову поводом књиге „Мајстори плавих виолина: Угломер дечје књиге Новог Сада” (Змајеве дечје игре, Нови Сад, 2017).  

Исти жири наградио је Млађеновићеву књигу „У замку замки: Драмски и сценски потенцијал поезије и прозе за децу” (Змајеве дечје игре и Градска библиотека „Карло Бјелицки”, Нови Сад/Сомбор, 2017).  Плакету „Сима Цуцић” добили су Перо Зубац за „Песме за Милену” (Градска библиотека „Жарко Зрењанин”, Зрењанин 2017) и Нада Кљајић за дело „Прича о Лари” (Банатски културни центар, Ново Милошево, 2017). Жири је у стручној консултацији са Зденком Валент Белић, професором словачког језика и књижевности и преводиоцем у Влади Војводине, донео одлуку да трећу плакету добије Зорослав Јесенски за „IDE T-REX„ (Словачки издавачки центар, Бачки Петровац, 2016).  Награде и плакете са именом родоначелника књижевне критике књижевности за децу биће уручене сутра у 12 часова у Банатском културном центру у Новом Милошеву у оквиру 10. „Пролећа Симе Цуцића”. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести