Новосадски писци у Дунавској библиотеци: Писарев, Копицл, Ђерић, Шапоња...

У организацији Друштва новосадских књижевника од 23. до 27.августа одржаће се манифестација Недеља новосадских писаца, током које ће у Дунавској библиотеци на Штранду бити приређено пет тематских књижевних вечери
с
Фото: С. Шушњевић

. Понедељак је тако опредељен за Песничко вече ДНК, током којег ће своју поезију говорити и о њој беседити Бојан Самсон, Јела Марићевић Балаћ, Марија Бјелица, Снежана Николић и Ђорђе Деспић. За следеће вече је планирана промоција Антологије „Нови Сад - песничка престоница”, коју је приредио Зоран Ђерић, да би у среду увече у фокусу била књига „Алманах ДНК поезије”, уз учешће Владимира Копицла, Ђорђа Сладоја, Јона Бабе и Олене Планчак Сакач.

Промоција књиге „Алманах ДНК есеја” заказана је за четвртак, и на њој ће говорити приређивач Зденка Валент Белић и аутори Ненад Шапоња, Сава Дамјанов, Ђорђе Писарев и Ђезе Бордаш, док је последње вече Недеља новосадских писаца посвећено лауреату новоустановљене Награде „Алексије Везилић”, коју је добио песник Мирослав Алексић. Сви програми почињу у 20 часова, а реализују се у сарадњи са Градском библиотеком града Новог Сада под покровитељством Градске управе за културу.    

М. С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести