Концерти „Луне” у Београду и Новом Саду

Чувена новосадска новоталасна група Луна ће после 12 година ћутања одржати два концерта: у Београду (Миксер Хаус) 31. марта и у Новом Саду (Firchie Think Tank) 1. априла.

Након 15 концерата и две године деловања (1981-83), Луна је 1984. објавила албум „Нестварне ствари“ (Хелидон) и нестала са сцене. Плоча је наредних година стекла статус незаобилазног документа југословенске рок авангарде, а сведоци краткотрајног Луниног концертног живота памте уникатну ауторску визију и убитачну извођачку енергију бенда. Упркос изврсним критикама и растућем култ-статусу, Луна се састала само још једном: за наступ на Егзиту 2004. године.

Поводом објављивања монографије „Огледала Луне“, Јасмина Митрушић Мина, Иван Феце Фирчи, Зоран Булатовић Бале и Слободан Тишма ће одржати још два концерта. Миксер Хаус у Београду је место Луниног ускрснућа у петак, 31. марта, а „повратак кући“ ће се десити наредне вечери у Новом Саду у Firchie Think Tank студију.

Концерти почињу око 21 сат. У 19,30 часова на оба места су предвиђене промоције монографије „Огледала Луне“ Предрага Поповића, Саше Ракезића и Горан Тарлаћа, која ће моћи да се купи по сниженој цени. Улаз је бесплатан, а улазнице (максимално четири по особи) могу се преузети само у Миксер Хаусу, од 20. марта.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести