Београдски џез фестивал од 9. до 13. децембра

БЕОГРАД: Београдски џез фестивал, 36. по реду, ове године ће бити одржан у скраћеном издању, од 9. до 13. децембра, одлучио је Организациони одбор фестивала.
dzez
Фото: pixabay.com

Учинили смо све и донели одлуку да се овогодишњи, 36. Београдски џез фестивал одржи од 9. до 13. децембра, у смањеном формату, са учесницима који могу да допутују у Београд, као и да поштујемо све епидемиолошке мере које је прописала Влада Република Србије када је реч о одржавању концерата, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је председавао одбором.

За пет дана биће одржано девет концерата џез музичара из Србије, Аустрије, Немачке, Португалије, Италије, Северне Македоније и Хрватске, а највећа звезда овогодишњег фестивала биће израелски џез музичар Авишај Коен, који ће затворити фестивал 13. децембра концертом у Комбанк дворани.

Заменик градоначелника је навео да је ове године штампана монографија Београдског џез фестивала, у којој се налазе подаци о свим фестивалима који су одржани од 1971. године.

Монографија је сведочанство о величини Београдског џез фестивала и томе колико Београд воли ову музику, поручио је Весић.

Он је најавио да ће Београдски џез фестивал који ће бити одржан наредне године бити обележавање пола века од првог фестивала.

Рекао је да ће због тога он бити најбољи од обнове његовог рада и да ће наш град као и пре педесет година бити у прилици да угости нека од најбољих имена светског џеза.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести