Џибони одржао фантастичан концерт у Спенсу

НОВИ САД: Сплитски кантаутор Џибони одржао је спектакуларни концерт у новосадској хали Спенс пред 10.000 обожавалаца.
Dziboni/Promo
Фото: Tanjug

Популарни хрватски композитор и певач отворио је наступ пресмом "Срећа", коју је заједно са њим отпевала новосадска публика.

"Срећан сам што сам поново овде после седам година, пред драгим људима који цене и разумеју оно што радим", рекао је синоћ Џибони на самом почетку концерта.

Уследила је јединствена и добро позната мешавина медитеранског попа, канцоне, поп-рока и далматинског фолка у песмама "Чиним праву ствар", "У љубав вјере немам", "Миракул", "Анђео у теби".

Џибони је познат као интерпретатор који воли да комуницира са публиком на концерту, па је тако било и у Новом Саду. Он је препознавао своје фанове из Скопља, Задра, Загреба, Београда.

"Хајде ти у четвртом реду, подигни ципелу, могу да се кладим да имаш жуте ципеле", рекао је Џибони, што је младић потврдио држањем жуте ципеле у високо уздигнутој десној руци. Публика је са одушевљењем поздравила ову необичну комуникацију Џибонија са својим фановима. Посебно одушевљење у Спенсу настало је са првим тактовима песме "Онако, од ока", са најновијег албума "Фамилија", који је Џибони пре две године снимио са Оливером Драгојевићем.

Увежбан бенд састављен од изузетних инструменталиста који је предводио најзначајнији хрватски продуцент Никша Братош, одржавао је Џибонијеву амбицију да новосадској публици приреди прворазредни концертни догађај.

Посебан гост на концерту био је Дамир Урбан, који је заједно са Џибонијем и бендом отпевао неколико нумера, а у завршници концерта, сплитски кантаутор је сишао у публику и заједно са својим фановима отпевао песму "Опрости". Потом је обишао и трибине, певајући песме "Време да се помирим" и "Златне године".

Уследила је промена позорнице у Спенсу, Џибони је у готово камерној атмосфери праћен са неколицином музичара на малој сцени на средини дворане отпевао антологијску песму "Ниси више моја бол", коју је публика френетично поздравила.

На бис, Џибони је заједно са целом халом певао "Цесарицу", "Толеранца" и његов велики хит "Не одустајем".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести