Ивана Петерс: Одржаћемо концерт и срећна сам због тога

БЕОГРАД: Први велики поп концерт у Београду у новој години након дуже паузе биће одржан 13. фебруара у Комбанк Дворани са рок групом Негатив, а лидерка тог бенда Ивана Петерс за Танјуг истиче да је пресрећна што ће се свирка уопште десити у време опасне пандемије.
peters
Фото: Youtube Printscreen

Рокерска прича Негатив почела је у атомском склоништу током НАТО бомбардовања 1999. и јубилеј од 20 година кренуо је са прославом тачно када треба, током 2019. године, када се бенд поново окупио након извесне паузе.

Тада су имали спектакл наступ на Бир фесту, као и два распродата концерта у клубу БитефАртКафе - на Палилули.

Током пандемије поново им је адреса била клуб Битеф, али на Калемегдану, као и Ада Циганлија - смотра Бир фест бар, и онда се изнова догодила забрана окупљања на концертима.

"Не размишљам о томе како ће бити на новом простору, најважније је да свирамо.Можда ће сала бити полупразна, мада су све сале сада такве у доба короне, нема избора. Биће посебан угођај, јер нисмо имали концерт на тај начин, под маскама, на дистанци.

Сигурно је да је концерт у време пандемије у затвореном простору за нас нешто ново Након 20 година каријере бенда Негативе и ми ћемо нешто доживети премијерно” каже Петерс.

Иванин бенд чине искусни музичари - Никола Радаковић - Џони (гитара), Милен Златановић - Змолен (бас гитара) и Дарио Јаношевић (бубњеви).

Дискографски су били веома активни првих десет година каријере, када су изнедрили четири студијска албума - “Негативе” (1999), “Ни овде ни тамо” (2003), “Танго” (2004) и “Спусти ме на земљу” (2009).

"Планирамо да радимо заједно, али свако из бенда ради послове са стране. Џони је архитекта, Змолен ради доста са младим бендовима, организује клупске свирке, а тек ја “пуцам” на више фронтова”, приближила је ситуацију Петерс, популарна и захваљујући поп денс групи 90-их ТАП 011.

Уместо даљих концерата у главном граду, Петерс је споменула да би волела да наступају у салама по региону.

Ивана Петерс од када се вратила на музичку сцену након једне паузе, успева да функционише на више фронтова: окупила је Негативе, такође поново наступају и у оригиналном саставу ТАП 011, чак су и снимили нову песму, имала је серију концерата у акустичном дуету са Аном Станић, свирала је са Ђорђем Давидом као његов гост на заједничкој турнеји.

Дакле, као да не уме да стане на све четири стране и можда ће јој неко од тих колега гостовати на концерту у суботу, 13. фебруара.

“Не верујем да ћемо тако миксовати госте, да баш они долазе, за сада не могу да откривам планове око гостију”, мистериозна је ауторка.

“Ствар је у томе да сада имам доста времена на располагању, немам толики обим посла што се тиче наше музике. Наместило се да могу стићи све то да урадим, да са свима наведеним наступам, кад је то било актуелно пре короне.

Да је све као некад, да се опет ради пуном паром, не би било добро, јер се превише онда трошим. Сада могу да радим све и једва чекам да кренем да губим компас и да не знам шта ћу пре, то је онда права ствар”.

Бенд Негатив је био доста тих током целог периода пандемије, док су други музичари у изолацији стварали и објављивали нове синглове, албуме, снимали спотове.

Као да музичари и стварају највише када су затворени и наметнута им је оволика пауза током пандемије.

Неки осећају да је неопходно да музичар онда увек има барем малу комуникацију са публиком.и буду присутни, макар онлајн.

“Током пандемије, искрено, остала сам без мотивације, инспирације, и само су ми биле две или три мисли у глави - како се заштитити, како своје најближе сачувати и како целу ситуацију преживети када нема посла, наступа. И то ми је било природно да тако размишљам и онда ми није пало напамет да креирам музику”, искрена је Ивана и додаје да се код ње писање музике дешава ретроактивно.

"Тако сам урадила и једну соло песму.То је једноставно излетело из моје душе током једне вечери.Чим сам стала на ноге и живот се усталио, све је ишло како треба, онда сам добила и мотивацију и инспирацију" каже Петерс.

„Волела би, каже, да сви могу да раде, барем помало, а не да неки раде, до рецимо пет поподне, или касније, а други не раде ништа.
То једноставно није фер" каже Петерс.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести