Килерси вечерас отварају Егзит

Капије Петроварадинске тврђаве отварају се вечерас, а Егзит фестивал на такозваном “нултом дану” отвориће наступ бенда “Килерс” али и први “Guarana No Sleep Festival” на којем ће наступити Џеф Милс (Jeff Mills), Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah и бројни други.
egzit-mapa mala
Фото: Dnevnik.rs

Познати “Килерси” долазе у наш град у оквиру турнеје на којој ће посетити свега десетак земаља, а пре њих ће на главну бину Егзита изаћи њујоршка четворка “Teachers”, затим домаћи бенд “Ван Гог” и ријечки “Џонатан”.

Овогодишњи Егзит трајаће пет дана, а прогнозе показују да ће током свих пет дана и ноћи бити сунчано време, без падавина и умерено топло.

Фото: exitfest.org

Први посетиоци фестивала већ су стигли у Нови Сад, а организатори очекују више од 50.000 домаћих и страних туриста који долазе из 68 земаља, широм света. И ове године забележен је раст посетилаца ван Србије, а међу њима предњаче гости из земаља Западне Европе, а традиционално најбројнији посетиоци су из Велике Британије и Холандије, а све више је и гостију из Немачке, Аустрије, Белгије и Швајцарске.

„Килерси” долазе у наш град у оквиру турније на којој ће посетити свега десетак земаља, а пре њих ће на главну бину Егзита изаћи њујоршка четворка „Teachers”, затим домаћи бенд „Ван Гог” и ријечки „Џонатан”

Фанови Егзита долазе из свих делова некадашње Југославије, а много је и гостију и из земља Источне и Југоисточне Европе, Мађарске, Грчке, Турске, Румуније и Бугарске. Судећи по извештајима глобалних портала за продају улазница, очекују се и гости из далеких земаља, односно долазак више стотина Аустралијанаца, те посетиоца из Бразила, Индије, Кине, Малезије, Аргентине, Кубе, Јужноафричке републике и других егзотичних дестинација.

Фото: Dnevnik.rs

Новосадски хотели су скоро су попуњени, а сви који још нису обезбедили смештај најједноставнији начин да то учине је да се упуте ка фестивалском кампу на најлепшој плажи Дунава, који је јуче почео са радом. За све оне који желе кревет и кров над главом, на интернету могу да потражити приватниг смештај или могу посетити званичну туристичку страницу фестивала www.exittrip.org и тамо пронаћиодговарајућу понуду хостелског смештаја.

Уједно, за све који се боље сналазе визулено, Егзит је спремио и плакате и мапе са објашњењима где се шта налази на Петроварадинској тврђави.

Егзит ове године слави 50 година чувеног “Лета љубави”, када је настао легендарни хипи покрет који је заувек променио свет својим револуционарним ставовима и идејама мира, једнакости и заједништва. Наредне ноћи, у четвртак 6. јула на тврђави наступају Liam Gallagher, Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona и бројни други, а цена улазнице за ту ноћ је 2.990 динара.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести