Коле из Великог презира: Албум мора да се допадне прво нама    

БЕОГРАД: Супер ми је што ћемо наступити заједно са бендовима које поштујем и волим због интегритета и аутентичности, казао је Владимир Коларић Коле, фронтмен групе “Велики презир” пред вечерашњи концерт у београдском Дому Омладине. 
vladimir kolaric kole
Фото: Youtube Printscreen

”Велики презир” ће наступити заједно са бендовима Strau Dogg и Краљ Чачка у сали Американа на концерту “Звук Београда”. 

Коларић каже да се премишљао после позива Душана Страјнића из групе Strau Dogg да ли да наступи сам или са бендом. 

Сви знају да имам те акустичне испаде, али сам одлучио да би било добро да наступимо као бенд јер дуго нисмо свирали у Дому омладине, напоменуо је Коларић. 

Он објашњава зашто “Велики презир” није дуго наступао у Дому омладине. 

Простор Дома омладине је постао скуп за нас. Када заокружимо финансијску конструкцију концерта, схватимо да нема смисла. Не улазим у политику руковођења институцијом као што је Дом омладине, али ти трошкови које нам они испостављају за нас су једноставно превелики, казао је Коларић. 

Према његовим речима, пред вечерашњи концерт бенд ће променити репертоар који иначе изводи на самосталним свиркама. 

Нема простора да се размашемо као када свирамо солистички концерт. Видећемо... Ми и онако никада не свирамо два иста концерта, казао је Коларић. 

Поштоваоци групе дуго чекају нови албум “Великог презира”, а Коларић истиче да бенд прави дуге паузе јер чланови Великог презира живе у три различита града. 

Компликовано нам је да се организујемо. Имамо доста започетих снимања, неке ствари треба да се умиксују, али не желим да о новом албуму говорим у оквиру неког временског рока. Хиљаду ствари може да се изјалови. Волео бих да то буде плоча која има тежину у односу на очекивања свих нас који је правимо, казао је Коларић. 

На свеопшту доминацију турбо-фолк културе у Србији Коларић се не осврће. 

Све то што се дешава никада није спречило мој бенд да се бавимо духовним аспектом музике коју стварамо и свирамо. Песме “Великог презира” морају прво нама из бенда нешто да значе, па тек онда публици, казао је Коларић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести