Миленковић и млади виртуози отварају 4. АртЛинк фестивал

БЕОГРАД: Четврти “АртЛинк” фестивал младих талената, под слоганом “На путу до звезда”, почиње вечерас концертом прослављеног виолинисте Стефана Миленковића у Коларчевој задужбини.
violinisti koncert
Фото: pixabay.com

Миленковић ће извести интегрално Вивалдијева “Четири годишња доба” заједно са “АртЛинк” младим виртуозима. 

С њим ће исте вечери у извођењу Баховог Дуплог концерта за две виолине, наступити Уна Станић, лауреат “АртЛинк” награде. 

Пијаниста Павле Крстић, добитник награде “АртЛинк” најперспективнији млади музички уметник за 2016. годину, некадашње “чудо од детета”, а сада студент престижног Универзитета Моцартеум у Салцбургу, у класи реномираног пијанисте и педагога Павела Гилилова, представиће свој CD реситалом у Свечаној сали Скупштине града Београда, 26. септембра. 

С Крстићем на концерту ће наступити челисткиња Ирена Јосифоска, такође лауреат награде “АртЛинк” најперспективнији млади уметник за 2017. годину.

Први пут у програму фестивала младих талената публици ће бити понуђено и једно џез вече 30. септембра у “Месташцету”, на коме ће се представити Милош Чоловић џез трио, који чине: контрабасиста Чоловић, бубњар Милош Грбатинић и пијанисткиња Андреа Христић.

У Коларчевој задужбини 1. октобра биће организован “Матине концерт”, на коме ће свирати виолиниста Павел Долежал (Чешка), пијанисткиња Аима Мариа Лабра Мак (Аустрија) и виолончелиста Вук Оваскаинен. 

У складу са овогодишњим слоганом “На путу до звезда” и својом доследном опредељеношћу да промовише младе таленте и упознаје српску музичку сцену са новим звездама на европском музичком небу, “АртЛинк” фестивал ће 3. октобра у Свечаној сали Скупштине града Београда представити француско-руског виолинисту Федора Рудина.

Рудин је добитник првих награда на најпознатијим међународним виолинским такмичењима “Анри Марто”, “Родолфо Липицер” и “Арам Хачатуријан”, а у пратњи пијанисте Павла Крстића извешће дела Франка и Дебисија. 

”АртЛинк” фестивал младих талената 8. октобра у Коларчевој задужбини затвориће заједничким концертом, тренутно најтраженији челиста на свету Иштван Вардаи и “АртЛинк” млади виртуози. 

Значајни музички уметник и педагог, Вардаи је освајао награде на престижним међународним музичким такмичењима, наступао на значајним фестивалима, у најпрестижнијим светским концертним дворанама и други пут је гост фестивала. Вардаи ће поред концерта одржати мајсторске радионице.

У оквиру пратећег програма биће организована серија радионица за најмлађу публику која ће имати прилику да се упозна са уметницима, начином свирања појединих инструмената и репертоаром који ће се изводити на фестивалу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести