Pollstar: Душан Ковачевић један од лидера у манифестационој индустрији

НОВИ САД: Оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић проглашен је једним од најутицајнијих људи европске музичке и манифестационе индустрије у 2021. години од стране чувеног америчког магазина Pollstar. Овај врхунски медијски ауторитет на пољу музичке индустрије, с традицијом дугом чак четрдесет година, објавио је инаугуралну међународну европску листу од двадесет личности које „предводе, инспиришу и померају музичку и манифестациону индустрију напред“.
e
Фото: exitfest.org

На листи се, поред челника Егзита, налази и Emma Banks, више пута проглашавана за водећег европског музичког агента, на чијем ростеру су великани као што su R.H.C.P, Kylie Minogue, Katy Perry, Muse, Florence + The Machine, и многи други.

Како се наводи у уводнику Pollstara, ова листа представља професионалце у индустрији који су показали изузетност у домену лидерства, визије, стратешког менаџмента, креативности и иновације.

Поред Душана Ковачевића и Emme Banks, на листи се налазе и челници највећег светског концертног гиганта Live Nation за Велику Британију, континенталну Европу, Блиски Исток и Африку Денис Десмонд и John Reid, директор водеће европске тикетинг агенције CTS Eventim Klaus-Peter Schulenberg, директор Лоwландс фестивала и Mojo Concertsa Eric van Eerdenburg, извршни директор Европских фестивала Jim King, директор Фестивал Републица Melvin Benn и директорка Superblooma и Goodlive-а Fruzsina Szép.

Неизмерно сам поносан што ме је Pollstar, један од водећих светских стручних музичких магазина, сврстао међу двадесет најутицајнијих личности које ’предводе, инспиришу и померају европску музичку и манифестациону индустрију напред’. Поред личног признања, ово је награда и за Егзит и све наше фанове, чија је подршка била кључна у борби да се фестивал деси ове године, написао је Душан Ковачевић на званичном Инстаграм профилу.

Фото: exitfest.org

У интервјуу који је дао за последње издање Pollstara, он је на питање како је мотивисао тим током пандемије истакао: „У нашем региону смо навикнути на велике кризе. Говорио сам им да ако постоји ико на целом свету ко ће организовати фестивал ове године, знам да ћемо то бити ми! Рекао сам им да чврсто верују у то да ће се фестивал десити и да су чуда могућа ако имамо снажну веру, без обзира колико спољашње околности изгледале неповољно“.

Екипа Pollstara испратила је овогодишње издање Егзит фестивала, које је описала као „историјски догађај“, и у својим извештајима нагласила да су сведочили одржавању првог европског фестивала после скоро 18 месеци тишине на континенту. Они су истакли како „Егзит остаје симбол независности Србије, њеног гостопримства и револуционарног духа“, те да је фестивал „поново 2021. године постигао нешто револуционарно, славећи своју 20. годишњицу с масом људи жељном поновног уједињења“.

Овогодишњи Егзит привукао је пажњу и других великих светских медија, међу којима је и Би-Би-Си, за који се Душан Ковачевић са Тијаном Т укључио уживо у први програм. О Егзиту су извештавали и  други водећи британски информативни и музички медији, као што су Guardian, NME, IQ Mag, DJ Mag i Mixmag, те амерички Billboard, Variety i Pollstar, холандски Алгемеен Дагблад, кинески Гуангминг Даилy, и многи други.

Поред признања Pollstara за Душана Ковачевића, Егзит је вишеструки добитник титуле за најбољи европски фестивал и бројних других престижних награда.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести