Сабор виолиниста Србије од 14. до 16. августа у Прањанима

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Сабор виолиниста Србије, другу годину заредом, биће одржан у Прањанима од 14. до 16. августа договорено је на првом састанку Организационог одбора тог музичког фестивала који је одржан данас у Горњем Милановцу.
1
Фото: Tanjug

Дејан Ковачевић председник организационог одбора фестивала напоменуо је да ће припреме за реализацију манифестације почети раније него иначе, јер се, како је нагласио очекује још већа посета у односу на прошлогодишњих 50 хиљада људи.

"Са великим амбицијама улазимо у реализацију фестивала. Из градског буџета имамо идентична средства као и прошле године. Очекујемо и финансијску и логистичку помоћ од привреде Горњег Милановца, јер смо стварно у кратком периоду осмислили и организовали фестивал за који је чула цела Србија" истакао је Ковачевић и додао да ће и ове године фестивал директно преносити телевизија Пинк.

Идејни творац Сабора и један од чланова Организационог одбора Гвозден Николић рекао је да је први Сабор виолиниста Србије положио велики испит пред народом.

"Наша амбиција је да гости фестивала буду озбиљни виолинисти, а за петорицу најбољих спремили смо новчане награде", казао је Николић и изразио наду да ће се у кампању за промоцију фестивала укључити и Туристичка организација општине Горњи Милановац.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести