Стефан Миленковић свира с колегама

Фестивал камерне музике под називом „Блиско!„ биће одржан у Градској концертној дворани у Новом Саду од 23. до 25. новембра, а његов главни промотер је виолиниста Стефан Миленковић, који ће наступити удружен са својим колегама, познатим музичарима, који ће се смењивати из вечери у вече.
д
Фото: Промо

Поред Миленковића, наступиће и виолинисти Роберт Лакатош, Софија Главичић, Оливера Митровић и Валентина Данелон, затим виолисти Јожеф Бисак и Гај Бен - Зиони, виолончелисти Дмитриј Кузов и Марко Милетић, хорниста Радован Влатковић, кларинетиста Огњен Поповић, пијанисти Лидија Бизјак и Ђузепе Албанезе, те хармоникаш Марко Хатлак.

„Фестивал заједничког музицирања са неким од најпрепознатљивијих имена камерне сцене данас, створен је у духу интимног и непосредног музичког стваралаштва - али и високе енергије, комуникације и Блиског! сусрета са извођацима на сцени”, каже се у најави овог новопокренутог фестивала, на којем ће се чути нека од најлепших и најзахтевнијих дела класичног репертоара камерне музике. Првог дана, 23. новембра, на програму су дела Шуберта, Моцарта и Дохнањија, 24. поново Моцарт, па Телеман и Менделсон, 25. су на реду композиције Брамса и Пендерецког, 26. Пјацоле, Баха, и Бетовена, а за крај, 26. новембра, остављени су Чајковски, Вебер, Московски и Брамс.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести