"Тиndersticks" 8. маја у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Култни алтернативни бенд "Tindersticks" одржаће концерт 8. маја следеће године у Комбанк дворани у Београду, у оквиру европске турнеје којом ће промовисати предстојећи албум "No Treasure But Hope".
4
Фото: Youtube Printscreen

Након десет студијских албума и осам са музиком за филмове признате редитељке Клер Денис, британски "Тиндерстицкс" настављају да померају границе и 15. новембра ће изаћи њихов 11. студијски албум "Но Треасуре Бут Хопе".

Бенд је београдски концерт најавио са неколико других датума европске турнеје, а са новог албума објавио је најавни сингл "The Amputees".

"Tindersticks" су настали у Лондону 1992. године, а тројици оснивача Стјуарту Еј Стејплсу, Дејвиду Болтеру и Нилу Фрејзеру придружили су се и освежили бенд Ден Мекина и Ерл Харвин Џуниор.

Бенд редовно наступа у концертним дворанама Европе, често сарађује са гостујућим музичарима и певачима и снима са уметницима какви су Lhasa de Sela, Мери Маргарет О''Хара, Исабела Роселини или Роберт Петинсон.

Њихова музика се користи у разним уметничким инсталацијама, модним ревијама, бројним филмовима и тв продукцијама.

На свом музичком путовању "Tindersticks" су се устоличили као мајстори суздржаности и песничке осећајности, и као бенд који сада самоуверено ствара најбоље песме своје каријере, истичу организатори концерта "Long play".

"Одувек сам волео мрачније комедије и огољеније врсте филмова у којима пронађеш нешто забавно у стварима које заправо нису забавне. Мислим да се о томе ради у Tindersticks музици. Многи су нам људи рекли да смо ми нека врста бенда јада, али мислим да је нама забавно да стварамо тај јад", рекао је једном Болтер.

Улазнице за београдски концерт "Tindersticks"-а биће у продаји од 13. септембра на благајни Комбанк дворане, односно преко продајних места и мреже "Tickets".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести