Тркуља: Концерт посвећујем преминулом куму Александру Бањцу

БЕОГРАД: Концерт Слободана Тркуље и "Балканополиса" под називом "Бал под маскама" биће одржан 30. маја у београдској Комбанк дворани, а светски цењени мултииструменталиста за Тањуг каже да концерт посвећује свом прерано преминулом куму Александру Бањцу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Пођеднако хваљен од публике и ветске критике,Тркуља је као солиста сарађивао са светским уметницима попут Маризе, Далараса, Олете Адамс, Јосипе Лисац, с прослављеним, холандским Метропол оркестром, те врхунским џез и филхармонијским оркестрима.

Памте се његови наступи у Кини, где ужива велику популарност, посебно пред 30.000 посетилаца у оквиру ЕКСПО изложбе у Шангају.

Потом на ББЦ-ју и у програму Евровизије где је његове наступ пратио аудиторијум од преко 100 милиона гледалаца; до недавног наступа "Балканополиса" у новогодишњем програму у Кини, где их је гледала невероватна милијарда гледалаца.

Један је од амбасадора за културну сарадњу Србије и Кине и креативни амбасадор Србије.

Тркуља за Тањуг каже да предстојећи концерт посебан јер га са бендом чека годину дана, три месеца и 22 дана.

"Сада је извесно да ће ''Балканополис'' изаћи на сцену после отказивања, померења и поновног заказивања концерта који је за нас много важан. Радујемо се овом наступу много више него било ком раније" казао је Тркуља и додао да неће бити попустљивости према људима који дођу на концерт без идеје да се придржавају прописаних епидемиолошких мера.

Како каже концерт 30. маја у Комбанк дворани биће заиста бал под маскама.

"Непријатно је да се маске носе преко лица за време концерта, али не нужно и обавезно. Апелујем да људе који планирају да дођу нас виде и слушају, да буквално схвате наслов концерта. Ко не верује у ''Бал под маскама'', неће бити у прилици да остане на концерту", директан је Тркуља.

Према његовим речима, пандемија га је одвојила од сцене али приближила породици.

"Провео сам много времена код куће и науживао се са породицом. Колико је дивно путовати светом и свирати у џунгли у Малезији, Ирану, обићи пола Кине... толико је дивно бити кући без организације концерта. Посветио сам се супрузи и деци без стреса", казао је Тркуља и додао да га је пандемија научила да још више цени наступе с бендом.

"Нашао сам времена и да се посветим иструментима, али и да смишљам нову музику са бендом", казао је Тркуља.

Цењени музичар напомиње да је пандемија узела огроман данак у изузетним уметницима.

"Зараза корона вирусом однела је мог кума и изузетног музичара Александра Бањца. Био је најбољи кум на свету. Концерт посвећујем свом рано преминулом куму. За нас хришћане је смрт превазиђена категорија и знамо да је Бањац већ тамо где треба да буде", рекао је Тркуља.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести