Зубин Мехта стигао у Београд пред концерт 10. јула

БЕОГРАД: Чувени светски диригент Зубин Мехта стигао је данас у Београд, а директор Београдске филхармоније Иван Тасовац дочекао је славног маестра и великог пријатеља БФ са којом ће одржати Гала концерт 10. јула у Великој дворани Коларчеве задужбине.
s
Фото: Youtube Printscreen

Индијски диригент Зубин Мехта ће одржати пет проба са оркестром Београдске филхармоније током којих ће припремати „Пасторалну симфонију“ Лудвига ван Бетовена и „Прву симфонију" Јоханеса Брамса.

Задивљен квалитетом оркестра са којим се сусреће већ десети пут, маестро увек истиче посебност Филхармоније у којој сваки музичар свира из срца.

Уметници очекују да ће тако бити и овај пут, будући да су доласци маестра посебан догађај за сваког филхармоничара.

За свој десети наступ са Београдском филхармонијом, маестро је бирао „краљевска“ дела симфонијске музике, која су га некад давно и определила да се бави дириговањем.

Малобројни су оркестри који имају привилегију да редовно сарађују са Зубином Мехтом, а Београдска филхармонија је један од њих.

Концерт у суботу биће велико славље музичког пријатељства које траје већ 63 године, будући да је славни маестро имао свој деби са филхармонијом давне 1958. године, што је био један од његових првих професионалних ангажмана.

Гала концерт Зубина Мехте и Београдске филхармоније биће директно емитован на Другом програму Радио - телевизије Србије 10. јула од 20 часова.

Широки аудиторијум ће имати прилику да испрати концертни догађај године за који је владало велико интересовање јер су улазнице за Велику салу Коларчеве задужбине комплетно распродате.

Први пут након годину и по дана музичари Београдске филхармоније имаће прилику да свирају пред пуном салом будући да је Кризни штаб за борбу против вируса ковид-19 дао дозволу да се овако значајан догађај одржи у пуном капацитету Велике дворане Коларчеве Задужбине од 883 седишта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести