Брнабић: Егзит од 13. до 16. августа

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић и представници манифестационог туризма састали су се данас како би дефинисали услове неопходне за одржавање уметничких и музичких фестивала током августа и септембра, који су означени као повољни период у односу на епидемиолошку ситуацију у земљи.
Egzit 2019. Foto: Dnevnik.rs
Фото: Егзит 2019. Фото: Дневник.рс

Како је саопштено из Кабинета премијерке, фестивал "Егзит" биће одржан од 13. до 16. августа, док ће нишки фестивал "Нишвил" и фестивал "Лавфест" у Врњачкој бањи бити одржани у стандардним терминима од 13. до 15. августа, односно од 6. до 8. августа.

Фестивал "Гуча" ове године биће одржан од 6. до 9. августа, док ће београдски фестивали "Бир Фест" и "Мјузик Вик" на Ушћу, бити одржани од 20. до 23. августа, односно од 28. до 30. августа.

"Београдски фестивал игре" почеће 11. септембра.

Брнабић је најавила да ће Влада Србије врло брзо усвојити јасан план отварања земље и истакла да је одржавање манифестација и фестивала веома важно, како у циљу промоције локалног туризма Србије тако и комплетне ревитализације сектора манифестационог туризма.

Схватајући значај културе, креативне економије и туризма, Брнабић је већ, међу првим државницима у свету, како се наводи у саопштењу, дала подршку одржавању фестивала у Србији у августу.

Састанку с премијерком присуствовали су представници фестивала "Егзит“, "Гуча“, "Бир Фест“, "Нишвил“, "Лавфест“, "Арсенал“, "Београдски фестивал игре“, који заједно са осталим организаторима догађаја у Србији, што је годишње око 2.000 манифестација и 14.000 пословних и конгресних догађаја, доприносе државном буџету са више од 200 милиона евра и генеришу више од 10.000 сталних и више десетина хиљада хонорарних послова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести