Четири велике награде за „Службени гласник“

БЕОГРАД: Издавачка кућа "Службени гласник" награђена је са четири вредна признања за само два дана - наградом "Моштаница" за издавачки подухват за капиталну едицију "Дела Станилсава Кракова", и признањем "Липље" за савремено стваралаштво за издање "Плач Мајке Божје“ аутора Ђорђа Сибиновића, признањем "Липље" на сјму у бања Луци.
trivan
Фото: Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

Поред наведене две награде, Дом културе Студентски град са Новог Београда наградио је "Гласниково" дело "„Мистика и опресија" Александре Манчић за најбољу књигу нефикцијске прозе, објављену први пут у Србији 2020. године.

Такође, књига "Учење у образовном контексту" ауторке Ане Пешикан једна је од добитника награде "Борислав Стевановић" за научни допринос развоју психологије.

Тим поводом, директорка ЈП "Службени гласник" Јелена Триван истакла је да су признања за најпризнатијег издавача у региону пример и наставак добре селекције наслова, који доприносе очувању културне баштине.

Триван је истакла да су награде добијене у Бања Луци само почетак ширења "Службеног гласника" на регион и наставак издавања високо квалитне литературе.

Директорка је подсетила да је "Службени гласник", који је више пута био издавач године у Црној Гори, овог пута и у Бања Луци добио наведене награде, и на тај начин показао да је издавачка кућа која представља Србију на најлепши начин.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести