Књиге и филмови трилогије "Игре глади" добијају "приквел"

ЊУЈОРК: Трилогија "Игре глади" која је добила и филмску верзију сада ће добити "приквел", то јест причу која претходи догађајима у тој романескној и филмској дистопији.
r
Фото: Youtube Printscreen

Како је пренео "Њујорк тајмс", ауторка ове дистопије, која је доживела велики успех, Сузан Колинс најавила је да ће се роман у коме су описани догађаји који су претходили "Играма глади" појавити у књижарама 19. маја 2020. године.

Радња тог романа, који описује шта се збивало на Земљи пре него је завладала глад, описује збивања која су доцније називани "Мрачни дани".| 

Колинсова је изјавила да је вратила време уназад да би приказала како је живот на Земљи постао суров. 

Књизи се радују сви који су прочитали трилогију или гледали филм, али и издавачи и Холивуд јер ће сви имати користи. Трилогија је продата у више од 100 милиона примерака и преведена је на 50 језика а млада и до тада непозната глумица ЏениферЛоренс која је играла Кетнис постала је филмска звезда првога реда и чак је освојила и Оскара. 

Иако је прошло скоро 10 година откако је снимљен трећи наставак филма, и трилогија и филмови већ су постали класици, тако да ће и они бити поново враћени у оптицај. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести