Маја Гојковић отворила изложбу Ервина Вурма "Један минут заувек"

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић поручила је на отварању изложбе Ервина Вурма "Један минут заувек" у Музеју савремене уметности да је "ово једна од најзначајнијих поставки у нашој земљи"
1
Фото: Министарство културе и информисања

"Гостовање светски признатог ствараоца, још једном нас подсећа да је Београд био и остао културна престоница овог дела Европе и света. У том смислу, чини се да нема ничег природнијег него да управо Музеј савремене уметности буде место на коме ће се догодити сусрет и интеракција Вурмове врхунске уметности и овдашње културне јавности, иначе одавно жељне његовог доласка", подвукла је Гојковић.

"Мене, као министра културе, посебно радује чињеница да је Музеј савремене уметности у потпуности успео да одговори изазовима и захтевима изложбе", нагласила је Гојковић.

Према њеним речима публика ће имати сјајну прилику да се током наредних пет месеци ближе упозна с радом Ервина Вурма, његовим јединственим уметничким погледом на свет и да се увери у његов раскошни таленат, који дуже од четири деценије снажно зрачи на светској сцени.

Гојковић је прецизирала да су пред публиком радови који приказују целокупни опус уметника, његову разноврсност и комплексност, а да посебну вредност изложбе чине скулптуре од глине, израђене специјално за ову прилику по моделима архитектонског наслеђа наше престонице из ''70-их и ''80-тих година прошлог века.

Министарка културе изразила је уверење да ће изложени радови наићи на одличан пријем код публике имајући у виду стечену репутацију оригиналног и несвакидашњег аутора, који успева истовремено да заинтригира и одушеви и највеће зналце и најширу јавност.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести