Манифестација Музеји за 10 од понедељка по целој Србији

БЕОГРАД: Манифестација "Музеји за 10" биће одржана девети пут од 15. до 19. маја широм Србије, а улаз на све програме ће бити бесплатан, најавили су организатори.
muzeji za 10
Фото: muzejisrbije.rs

Пројекат "Музеји за 10" представља националну музејску иницијативу која је највећа у Србији и јединствена у Европи, а одржава се под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, док је координатор - Национални комитет Међународног савета музеја "ИЦОМ Србија".

Током трајања нанифестације у преко 60 градова и места широм Србије, више од 110 учесника, на многим занимљивим и атрактивним локацијама припремају разнолике садржаје, а многе изложбе ће моћи ексклузивно да се виде само у тих пет дана трајања музејске манифестације.

Осим изложби, посетиоци ће моћи да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивне радионице за децу и одрасле, предавања, пројекције филмова, позоришне представе, перформанси, промоције књига и друге активности.

Овогодишња тема манифестације носи назив "Музеји, одрживост и благостање", а проистекла је из Међународног дана музеја који се обележава 18. маја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести