Миксер фестивал 8. и 9. октобра у Зорнића кући

БЕОГРАД: Миксер Фестивал 2020 биће одржан 8. и 9. октобра у Зорнића кући надомак Београда, под слоганом Кисеоник.
m
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

У години у којој је све стало, природа је постала највећи савезник Миксера. Желимо да слободно дишемо, слободно говоримо, будемо креативни и повезујемо се са онима који деле исте вредности, тамо где се крију одговори на дилеме будућности - у природи, наводе организатори.

Преко онлајн платформи, али и физичким присуством у јединственом, фестивалском амбијенту, представиће се више од 100 учесника фестивала.

Овогодишње издање је осмишљено као "тинк-тенк" скуп позваних стручњака, активиста и младих талената који ће кроз разговоре, предавања и радионице заједно промишљати о начинима "поправке" стварности,у смеру здраве животне средине, кружне економије, европског законодавства и Зеленог договора, родне равноправности, инклузије и активног старења, партиципативног урбанизма, еко-дизајна, ангажоване уметности, квалитетног образовања и слободних медија.

Програмске зоне посвећене дизајну и уметности ће и ове године чинити неизоставан део фестивала кроз учешће иновативних дизајнера Миксерове селекције "Млади балкански дизајнери", која ће гостовати на престижном Миланском сајму дизајна 2021.

Учествоваће и победник уметничког конкурса Блек бокс, који ће на фестивалу представити своје визије Споменика за 21. век и кроз дводневну радионицу креирати заједнички манифест у простору.

Због избегавања епидемиолошких ризика масовних окупљања, уобичајени музички програм фестивала биће одложен за идуће фестивалско издање.

Поштујући епидемиолошке рестрикције о броју присутних на јавним окупљањима, сви садржаји Миксер фестивала 2020 биће доступни широј публици у онлајн форми, кроз преносе панел дискусија уживо и емитовање снимљених материјала на Миксеоровом Јутјуб каналу и друштвеним мрежама.

Миксер фестивал 2020 подржали су Балкан Траст фор Демокраси и Амбасада Краљевине Норвешке, Канцеларија Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена - UN Women, Популациони фонд агенције Уједињених нација - УНФПА, као и велики број Миксеорових дугогодишњих пријатеља, колектива, партнерских компанија и медија.

Сатница директних преноса из Зорнића куће, као и детаљан фестивалски програм, биће објављени 1. октобра.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести