Милена Радуловић добитница награде "Освајање слободе"

БЕОГРАД: Награду „Освајање слободе“, коју је 21. пут традиционално доделила Фондација “Маја Маршићевић Тасић“, добила је глумица Милена Радуловић.
m
Фото: tworivers.rs

Мени ова награда много значи, и долази од правих жена, које поштујем и чије стваралаштво волим, у право време. Захвална сам и почаствована, рекла је поводом добијене награде лауреаткиња.

Овогодишњи жири чиниле су све досадашње добитнице награде:  Весна Ракић Водинелић, правница и редовна префесорка на Правном факултету Универзитета Унион, Марија Лукић, оснивачица „Фондације Марија Лукић“,  Тамара Скроза, новинарка, Даница Вученић, новинарка и уредница, Даница Поповић, професорка Економског факултета, Бранкица Станковић, новинарка и ауторка емисије „Инсајдер“, Дубравка Стојановић, историчарка и ванредна професорка на одељењу за историју Филозофског факултета, Аида Ћоровић, директорка невладине организације УРБАН-ИН, Србијанка Турајлић, професорка у пензији Универзитета у Београду, Мирјана Карановић, глумица, Лила Радоњић, директорка и главна и одговорна уредница ПГ Мрежа, Хедвиг Морваи-Хорвáтх, директорка програма Грађански пакт за југоисточну Европу, Ружица Ђинђић, Биљана Србљановић, драматуршкиња, Горанка Матић, фотографкиња, Оља Бећковић, новинарка, Светлана Лукић и Светлана Вуковић Месаровић, уреднице сајта Пешчаник.

Како се подсећа, награду Освајање слободе су претходно добиле и Борка Павићевић, оснивач и директорка Центра за култрну деконтаминацију, као и Верица Бараћ, председница Савета Владе Србије за корупцију.

Награда „Освајање слободе“ додељује се сваке године 24. септембра - на дан изборне победе над Милошевићем 2000. године. Фондација „Маја Маршићевић Тасић“ основана је 2001. године са идејом да очува успомену на роформску новинарку и политичарку која је освајала слободу и да промовише напоре свих жена које то чине и данас.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести