Милошевић: Снажнија подршка матичним библиотекама у Војводини

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је с управником Библиотеке Матице српске Селимиром Радуловићем и директорима осам матичних библиотека у АП Војводини.
dragana milosevic selimir radulovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је библиотекама у Новом Саду, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Суботици, Панчеву и Вршцу.

Тема разговора одржаног у просторијама Матице српске била је интензивирање сарадње Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и матичних библиотека, с циљем да се подстакне ширење библиотечко-информационог система, али и решавање других проблема који су се нагомилавали годинама и захтевају решавање.

Подршка институцијама које су у нашој надлежности, укључујући наравно и библиотеке, обавеза је којој ћемо у времену које долази посветити много већу пажњу. Верујем да ћемо део проблема решити већ у овој години, пре свега због изузетне важности библиотека и, наравно, због њихових чланова, односно читалаца, рекла је Милошевићева.

Фото: vojvodina.gov.rs

Током разговора, указано је на неопходност да се издвоје значајнија средства за куповину недостајуће компјутерске опреме за поједине библиотеке, што би подстакло њихово брже умрежавање у јединствени републички библиотечко- информационог система БИСИС, у којем је тренутно умрежено око 58 библиотека, са близу два милиона корисника.

Истовремено, представници библиотека указали су и на потребу за већим средствима за откуп књига.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести