Новац за е-мобилност уметника и дела

Министарство културе и информисања Србије расписало је Конкурс за суфинансирање е-мобилности уметника – уметничких садржаја и дела, који је отворен до 20. септембра.
Ministarstvo kulture i informisanja Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Фото: Министарство културе и информисања Фото: Министарство културе и информисања

Ради се о новоустановљеној категорији, у оквиру постојећег Конкурса за суфинансирање мобилности уметника и професионалаца у области културе и уметности.

- Имајући у виду  пандемију, којом је посебно угрожено одвијање традиционалне међународне културне размене, у оквиру постојећег Конкурса за суфинансирање мобилности уметника и професионалаца у области културе и уметности, Сектор за међународне односе и европске интеграције у области културе уводи нову категорију, којом се омогућава покривање одређених трошкова који се односе на продукцију и припрему уметничких садржаја и дела за потребе учешћа уметника из Србије на међународним онлајн фестивалима, стручним скуповима, галеријама / поставкама и другим видовима онлајн презентација у иностранству – наводи се у образложењу .

Даље се прецизира да се подржавају пројекти мобилности из области билатералне и мултилатералне културне сарадње, везани за учешће на фестивалима, семинарима, радионицама, смотрама, скуповима, конференцијама, студијским и резиденцијалним боравцима. Приоритет у одлучивању, како је наведено, имаће појединци који су добитници признања и награда у области културе и уметности, чланови међународних тела и стручних мрежа, уметничких удружења, учесници на истакнутим манифестацијама у свету, у области културе.   

    Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести