Нови домаћи хумористички серијал „Тате” на Првој

„Сваки човек може бити отац, а само ретки могу бити тате“, порука је нове комичне породичне серије са мелодрамским заплетима која ће се емитовати на Првој телевизији од 27. јануара радним данима, у 20 часова. Редитељи су Станко Црнобрња, Влада Алексић и Филип Чоловић, а писци Кристина Ђуковић и Душан Јанковић.
1
Фото: А. К.

Радња серије смештена је у савремени Београд. Главни ликови су: Петар, Влада, Марко и Тома, модерни, добродржећи и присутни мушкарци, који кроз очинство постају пријатељи. Животи ове четворице јунака испреплетаће се на необичан начин, што ће довести до различитих животних обрта, смеха, интрига, суза, растанака, нових љубави и пријатељстава у које ће бити уплетени разни људи, њихови пријатељи, жене, девојке, сарадници итд.

Живот Петра (Филип Јуричић), успешног адвоката, неодољивог шармера и заводника, самца, из корена се мења када му се на вратима појављује дечак - син за чије постојање није знао. Марко (Андреј Шепетковски) не баш успешан је глумац, у кризи средњих година, разведен од амбициозне Лоле (Љубинка Кларић) са којом има две ћерке. Марко живи са невенчаном, младом и захтевном фризерком (Маријана Мићић) и њиховом бебом. Влада (Бранко Јанковић), власник пицерије, у браку је са Мионом (Ташана Ђорђевић). Као типичан Балканац, Влада је помало сиров и груб и његов брак је стално на клацкалици. Влада и Миона имају тројицу синова. Тома (Миљан Прљета), удовац, досељава се са ћеркицом у крај и отвара ветеринарску ординацију. У серији глуме и Катарина Жутић, Катарина Гојковић, Јелица Сретеновић, Ања Алач, Тамара Радовановић, Срђан Јовановић, Јована Јеловац...

Филип Јуричић каже да игра бахатог средовечног типа који неће да се жени и да има децу, али му се чудним сплетом околности омакло једно дете у прошлости.

- Сад се ту развија однос са дететом. Са својим квартетом татица и драгим пријатељима Владом, Марком и Томом се стално налазимо у пицерији где се дружимо, забављамо и размењујемо искуства - каже Филип Јуричић, гледаоцима познат по популарним хрватским теленовелама. Филип тврди да је напорно снимати теленовеле јер је радно време 12 сати.

Фото: А. К.

- Већ сам навикао на такав ритам рада, тако да ми је лакше. Поготово сада имам среће, као што су имали српски глумци који су снимали сапунице у Хрватској јер могу да се наспавају и искористе преостало време само за себе. Када снимам у Хрватској, онда те кући чекају жена и деца, разне обавезе, други посао... Сада сам у Београду, тачније на Дорћолу, и могу да се посветити само серији, а када су ми два слободна дана, онда идем кући, где су ми жена и беба - открива Филип.

Његов колега Бранко Јанковић, кога смо заволели у серијалу „Војна академија” игра Владу, оца тројице дечака који има огромне проблеме са женом због сопствене љубоморе. Улога са којом ће многи моћи да се поистовете баш као и са ролом Марка, кога игра Андреј Шепетковски, а који се ломи између бивше жене и две ћерке, али и нове супруге која му је родила сина.

- И у серији и приватно имам троје деце, само у приватном животу су сва деца са једном женом, за разлику од серије. Снимамо сваки дан па смо се већ поистоветили с ликовима. Уосталом, то су свакодневни проблеми који су занимљиви људима и који су извор комике, али и трагедије мада иде више на комедију  - рекао је Андреј Шепетковски. 

Занимљива је и улога Катарине Жутић, која каже да игра злу баку: „Играм баку, негативца, једна Алексис Круела де Вил, која ме јако забавља. Мало је и детектив јер има бележницу у коју пише шта је све видела, а има и зли смех. Њени архинепријатељи су зет, кога игра Миљан Прљета и кога она „пегла”, и васпитачица коју игра Ања Алач. Волим да добијем нове занимљиве улоге и изазове и да ишчекујем шта ће да се деси у наредним епизодама - рекла је Катарина Жутић, додајући да је ово драмедија, комедија која има и елементе драме, али је у принципу забавног карактера.

С. М.

фото. А. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести